Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Pieczony okon morski :)
Zycie jak w Madrycie:)
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
62
Kategorie
12
Pieczony okon morski :)
Lubina nazwa ryby po hiszpansku-po polsku nie wiem:(przepraszam.
Juz sie dowiedzialam
lubina po polsku to okon morski.Ladna nazwa ryby:)
Ryba duza,mieso biale,nie ma za duzo osci.Smaczna rybka:)
Zrobilam ja podobnie jak robie rodaballo al horno/w piekarniku.
Przepisu jeszcze nie powiesilam.Ostatnio nie mam czasu.W tym tygodnu tak,bo maly zachorowal i ... sie robi rzeczy zalegle.
Rodaballo jest pyszne:) ryba przedobra.Lubina zrobiona w podobny sposob tez jest niczego sobie:)
Mozna ja zrobic spokojnie:) mniam ...mniam...:)
Skladniki:
2 lubiny
2-3cebule
5-6 ziemniaków
biale wino
sól
plasterki cytryny
Wykonanie:
Kroimy w plasterki ziemniaki i smazymy na oliwie.
Cebule kroimy i dusimy na wolnym ogniu.
Usmazone ziemniaki i cebule lekko solimy i dajemy na blaszke lub do naczynia w ktorym bedziesz miekl/a ryby.
Na warzywa kladziemy dobrze umyte,lekko posolone ryby.Do srodka ryb mozemy wlozyc plasterki cytryny.Daja swietny smak.
Polewamy bialym winem.
Naste
pnie wkladamy do nagrzanego piekarnika jakies 170º przez okolo 45 minut.
Smacznego:)
Ilosc,wielkosc ziemniakow i cebuli zalezy do siebie.
My bardzo lubimy taka usmazona cebule.Wiec jej daje duzo.
Ile wina polac? tak z pol szklanki:)
Ja ryb nie sole,ale warzywa tak.
Te lubiny sa bez glowy bo sie spieszylam,a tam kolo glowy najwiecej trzeba myc,wiec odcielam hahahha i szybko umyta:)
Zdjecia nie ciekawe:( na szybko zrobione telefonem:)Przepraszam.
Ryba fajna.Jakkolwiek ja zrobisz.Nie ma malych osci,wiec dobrze ja obrac i przygotowac dla dzieci:)
Polecam :)
Co warto przygotowac to rodaballo:) ta ryba to ryba!Masz gosci!-zrob ja:) bedzie smakowala:)
Zycie jak w Madrycie:)
10 lut 16
Ryby
Ryby
3 przepisów
Polecane przepisy
Smażony okoń
Często powtarzam, że najprostsze jedzenie jest najlepsze. Tak jest z tym okoniem, wspomnieniem mojego dzieciństwa. Jako córka wędkarza karmiona byłam często rybami. Zwykle w siatce, z która wracał tato do domu, najwięcej było płotek i leszczy. Ale wśró...
Kuchnia w formie
Dania główne
,
Ryby i owoce morza
,
Comfort food
,
Okoń
,
Ryby z jezior
Okoń morski pieczony
Okoń morski, pieczony z ziołami to wspaniała ryba idealna na obiad. Obiad, który praktycznie robi się sam w dodatku jest zdrowy, wygląda i smakuje wyjątkowo apetycznie. No kto takich potraw nie lubi? Wystarczy przygotować rybę, co zajmuje dosłownie chw...
Betty gotuje
Dania główne
,
Proste potrawy
,
Danie wegetariańskie
,
Ryby
,
Szpinak
,
Okoń
Labraks pieczony w folii
Soczysty labraks czyli okoń morski pieczony w piekarniku z dodatkiem przypraw, pietruszki i cytryny.Składniki:wypatroszony labraksmasłopietruszkaząbek czosnkucytrynapieprz, sólPiekarnik nastawić na 200 stopni C. Labraksa umyć, osuszyć i zrobić na...
Wyzwania Kuchenne
Ryby i owoce morza
Dorada zapiekana z porem - Pırasalı çipura
Dorada to dość smaczna i ciekawa ryba, jednak nie moja ulubiona. Dużo ości i mało mięsa.Sam przepis i dodatki warte spróbowania ale kolejne podejscie zrobie z rybą, która jest bardziej mięsna i która najedzą sie dwie osoby.Zobaczcie jaka rybę przygotow...
Kuchnia bez granic
Kuchnia Turecka
,
Obiadowo
,
Ryby
,
Ryba
Okoń morski z grila / Levrek ızgara
Okoń morski z grila / Levrek izgaraDzisiaj mam dla Was przepis na moją ulubioną rybę. Okoń morski z grila. Oczywiście griluję ją w domu na patelni, bo komu się chce grilować na mrozie :) Okoń morski to jedna z moich ulubionych ryb. Delikatny, krótko si...
Turcja od kuchni
Oliwa z oliwek
,
Czosnek
,
Ryba
Okoń w warzywach
Czytaj więcej »
Kuchnia Pełna Czadu
Obiad
,
Ryba
Okoń nilowy w jarzynach z płatkami paprykowymi
Zamiast duszonych warzyw-gotowane , a charakterku rybie nadają płatki paprykowe. Ryba z tych bardzo delikatnych- okoń nilowy. Doprawiłam za to na pikantnie . Do smażenia ryby użyłam oleju kokosowego. Taka niby ryba po grecku ale inna.Czytaj więcej »...
Buniabaje w kuchni
Ryby
,
Wigilia
Okoń na szpinaku
dostałem zamówienie specjalne, dziecko wróciło z mazur z pakunkiem okoni, nikt okoni nie lubi, ości jednak te mi smalkują ryby natarłem sola, chili, pieprzem, tymiankiem, cebulą, pokruszone liście lemonki i leżały w lodówce dzień szpinak...
DeLiSzYs
Danie
Podpowiedzi wyszukiwań
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha
Smazone aterynkine Aterynki smażone
Smazone Aterynki smażone