Podpatrzona na blogu Kardamonowy <3 Grzyby, choć to pieczarki, smakują wybornie w serowym towarzystwie.
Składniki
250 g brązowych pieczarek1 marchew1 pietruszka1 kawałek selera korzeniowego3-4 ziemniaki1 cebula 1 łyżka masła100 g niebieskiego sera pleśniowego2 łyżki kaszy pęczak1,5 l wrzątkunatka pietruszkisól, pieprz
Przygotowanie
Pieczarki oczyszczamy i kroimy na plasterki. Dodajemy marchew, pietruszkę i seler (można pokroić w kostkę …tekstura ulubiona) . Pokrojone w kostkę ziemniaki, posiekaną cebulę, kaszę i smażymy na maśle.
Następnie do całości dodajemy ser, dusimy pod przykryciem 10 min, zalewamy wrzątkiem o gotujemy do miękkości warzyw.
Do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem.
Podajemy z posiekaną natką pietruszki.