Botwinka do słoików to świetny sposób na zamknięcie trochę lata na zimę, bo głównie sezon na botwinkę u nas trwa od czerwca, jeszcze teraz w sierpniu możemy się nią cieszyć do woli. Ale kto twierdzi, że botwinka to tylko zupa Czytaj dalej ͛...
Wkręciłam się od ponad roku w kiszenie różnych warzyw i bardzo to lubię zarówno jeść jak i robić. Kiszona botwinka kusiła mnie od dawna, buraczki na kwas do barszczu kiszę już od dawna, ciekawa byłam, jak wypadnie smak zrobionych podobnie młody...
Dzień dobry, Jeśli czytasz na bieżąco tego bloga, zapewne wiesz, że aktualnie mam misję polegającą na zredukowaniu cukiniowej klęski urodzaju:-). Robiliśmy już serową...
Na botwinkę czekałam tak samo niecierpliwie, jak na młodą kapustę, ale tak wyszło, że dopiero w zeszłym tygodniu kupiłam pierwszą. Dobra nasza, bo botwinka miała...
Artykuł Botwinka na wędzonych skrzydełkach z kurczaka pochodzi z serwisu Magazyn Kuchen...
Bigos bezmięsny, o minimalnej zawartości tłuszczu.Robię go przez cały rok... nie tylko zimą na rozgrzanie, ale w każdej porze roku jako dawka probiotyków.Dodaję dwa rodzaje kapusty: kiszoną i białą.Najważniejszy składnik bigosu to właśnie ta kapusta ki...
Przedstawiam botwinkę, czyli zupę, która najbardziej kojarzy mi się z wiosną. :-) Do jej przygotowania używamy botwiny, czyli młodych liści i korzeni buraka i to właśnie wiosna, kiedy liście są młode i miękkie, pełne skoncentrowanego aromatu i smaku bu...
Botwinka to moja ulubiona zupa na piątkowy wiosenny obiad. Kiedy tylko urosła mi botwinka na ogródku od razu zabrałem się za gotowanie. Botwinka to na pewno jeden ze smaków wiosny i dzieciństwa. &#...
Zupa dzieciństwa, tak dawno jej nie jadłam, że aż wstyd. Zawsze brakowało mi odwagi, żeby ją przyrządzić, ale się przełamałam i nie żałuję. Smak wyszedł taki jaki pamiętałam, inny, wyjątkowy mniam. Szkoda, że botwinka nie jest cały rok. Z...