Cebulę obieram i ścieram na tarce. Następnie szklę na patelni na 1 łyżce masła. Pieczarki myję i kroję w cienkie plastry. Dodaje do cebuli i dusić razem pod przykryciem przez 5 minut. Po tym czasie odkrywam, mieszam i gotuje jeszcze około. 15 minut, tak by odparować nadmiar wody, którą puściły pieczarki. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodaje śmietanę, doprowadzam do wrzenia i gotuje, aż sosik będzie gęsty i kremowy.
Prosty i szybki sos pieczarkowy.Przepis na uniwersalny sos pieczarkowy ze śmietaną.Sos pieczarkowy z podsmażoną cebulką i natką pietruszki, doprawiony jasnym sosem sojowym. Wszystkie grzyby uwielbiają sos sojowy, który wspaniale wydobywa ich smak i aro...
Tak popularny, pyszny i do tego prosty do przygotowania włoski sos alfredo teraz możesz przyrządzić w zaciszu własnej kuchni. Ten serowo śmietanowy sos jest tak delikatny a zarazem wyrazisty, że wprost rozpływa się w ustach. Jest to nie tylko idealny s...
Sos pieczarkowy to świetny dodatek to wszelkiego rodzaju mięs i nie tylko. Najczęściej podaję go moim mężczyznom do kotletów schabowych a nawet czasami do kotletów mielonych. Przygotowanie takowego sosu zajmie niespełna 15 minut i najlepiej smakuje na ...
Cześć! Dziś bardzo szybki przepis na obiad sos pieczarkowy, który świetnie nadaje się do makaronu. Jego przygotowanie zajmuje około... read more
Ten wpis Sos pieczarkowy przepis pojawił się po raz pierwszy w Pani Fotograf Gotuje! Blog, przepisy...
Pani Fotograf Gotuje! Blog, przepisy i fotografia kulinarna
Sos pieczarkowy to kolejna potrawa w naszym repertuarze, której zaletami są: dostępność składników, szybkość wykonania i uniwersalność zastosowań. Akurat tym razem jedliśmy go z makaronem orecchiette. To taki miniaturowe kapelusze, w których gromadzi s...