Na chłodne, jesienne dni mam do zaoferowania zielone, smaczne placuszki z cukinni. Placuszki podajemy z zosem wg. własnej inwencji. Ja akurat zawsze robie sos czosnkowy( śmietana 3 łyżki, 2 łyżki majonezu, 2 ząbki czosnku- wymieszać)- to oczywiści zale...
Zielone, wiosenne i chrupiące. Nadadzą się na lekki obiad, jak i ciepła kolację. Spakowane do pudełka będą smaczną przekąską w pracy. Pora: obiad, kolacja Rodzaj dania: placki Czas przygotowania: ok.17 minut Porcja: ok. 16 placuszków Składniki: 150 g ...
Uwielbiam placuszki zwłaszcza te, które nie dość, że są bardzo zdrowe to jeszcze pyszne : ) Na pewno znacie najprostsze placki świata składające się tylko z dwóch składników: jajek i bananów. Bardzo chętnie urozmaicam wersję podstawową i właści...
Banany lubię te jeszcze zielone- ale kiedy owoc dojrzeje to znajduje swoje zastosowanie w placuszkach bananowo - jogurtowych. To wersja bezglutenowa. Dodajcie mąki jaką lubicie.banan 1 sztukamąka kukurydziana 1 szklankajajka 2 sztukijogurt naturalny 15...
Jak już pewnie zauważyliście, uwielbiam różne substytuty placków ziemniaczanych, to zcukini, to z brokuła. Tym razem chciałabym Wam pokazać placki ze startej marchewki!Pamiętam, że jako dzieciak objadałam się nimi,, gdy wróciłam do domu z p...