Wykorzystując ostatnie dni urlopu wybrałam się rano na targ w poszukiwaniu malin na ciasto i świeżych warzyw na obiad. Wszystko o tej porze roku proponowane przez sprzedawców na straganach wygląda pięknie, kusi kolorem i zapachem. Wbiegając na targ wpadłam na chłopaka sprzedającego jagody - małe czarne owoce śmiały się do mnie, a chłopak zachęcał do kupna, długo zachęcać nie musiał. Kupiłam :-)
Dzisiejszy upalny dzień wraz z domownikami przywitałam szklanką pysznego koktajlu jagodowego, a w piekarniku piecze się sernik z jagodami :-)
Składniki na 2 porcje koktajlu:- 1 szklanka jagód
- 1 szklanka mleka migdałowego
- 1 łyżeczka ciemnego cukru
Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i dokładnie miksujemy.
Schładzamy w lodówce około 20 minut i podajemy. Koktajl przybieramy listkami mięty.
Smacznego :-)
Przepis ze zbiorów Agnieszki Maciąg.