Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Smażone bakłażany w panierce
Gastro Opcja - Blog o tematyce około kulinarnej
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
59
Kategorie
141
Smażone bakłażany w panierce
Do wyjścia z domu coraz mniej czasu, a w żołądku dzieje się niezła heca? Szybki i łatwy w przygotowaniu bakłażan zadowoli każdego! Czas przygotowania: ~30 minut Czas gotowania: ~15 minut Poziom trudności: łatwy Ilość porcji: 7-8 plasterków Składniki 1 ...
Gastro Opcja - Blog o tematyce około kulinarnej
31 sty 16
Przepisy
,
Sól
,
Olej
,
Mąka pszenna
,
Pieprz ziołowy
,
Papryka w proszku
,
Przekąski
,
Bakłażan
Przekąski
1 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Gastro Opcja - Blog o tematyce około kulinarnej
Blog o tematyce około kulinarnej
59
141
Polecane przepisy
Smażone kalmary w panierce
Smak egzotycznych wakacji? Dla mnie to chrupiące owoce morza. Uwielbiam je. Z kalmarami mi jednak nie po drodze nie dlatego, że ich nie lubię, ale nie cierpię ich obierać. Zajmuje to mi zbyt wiele czasu tylko na filmach... Post Smażone ...
Poezja smaku
Ryby i owoce morza
,
Romantyczna kolacja
,
Bułka tarta
,
Kalmary
,
Panko
Ciao Italia :-)
Zawsze podobał mi się klimat włoskiego rodzinnego biesiadowania. Późna kolacja w gronie wielopokoleniowej rodziny, taka która zaczyna się od przystawek, a poprzezpierwszei drugie danie kończy się na kolacji i pysznie słodkim deserze. ...
płaszkowo
Podróże
Jak smażyć ryby?
Lubicie ryby? Ja uwielbiam! Dobrze przyprawione, pieczone lub smażone smakują wybornie. Oczywiście najzdrowsze ryby, to te, które upieczemy w piekarniku. Jeżeli jednak zdecydujemy się je usmażyć w panierce lub mące, oto kilka rad, które sprawią...
Anka Gotuje
Bez kategorii
,
Porady kulinarne
,
Jak smażyć ryby
,
Panierka
Olive ascolane – oliwki smażone w panierce z tuńczyka
Ascoli Piceno, to niewielkie miasto we włoskiej Marche, które rozsławiły olive ascolane, czyli oliwki smażone w panierce na głębokim tłuszczu. W wersji tradycyjnej panierkę przygotowuje się z mięsa doprawionego parmezanem i gałką muszkatołową. W dzisie...
Food & travel blog zlotapropocja.pl
Kuchnia
,
Kuchnie świata
,
Kuchnia włoska
,
Po włosku
,
Czosnek
,
Kuchnia regionalna
,
Przekąski
,
Street food
,
Tuńczyk
,
Marche
,
Olive all'ascolana
,
Olive ascolane
,
Włoski street food
Czerwony ryż smażony z tofu i rybą w tempurze
Przepis na czerwony ryż smażony z tofu i rybą w panierce inspirowany jest dwoma kuchniami azjatyckimi tajską i japońską. Do smażonego ryżu dodaliśmy kawałki polędwiczek z dorsza smażone w japońskiej tempurze panko. Jest to jedna z naszych ulubi...
Food & travel blog zlotapropocja.pl
Kuchnia
,
Kuchnie świata
,
Czosnek
,
Po tajsku
,
Kuchnia tajska
,
Sos rybny
,
Sos ostrygowy
,
Sos sojowy
,
Suszone krewetki
,
Tofu
,
Dorsz
,
Czerwony ryż smażony
,
Kuchnia japońska
,
Ryż smażony z tofu
,
Ryż z rybą w panierce
Patison – kuzyn dyni…
Smaczne i lekkostrawne warzywo. Najbardziej lubię małe patisony w occie, choć smażone w panierce „ala” kotlet schabowy tez pycha. Oprócz smaku można je jeść i jeść ponieważ są niskokaloryczne ok. 18 kcal na /100 g . W smaku przypominają trochę skrzyżow...
knife&spoon
Inne
,
Produkty
,
Warzywa
,
Patison
,
Dyniatalerzowa
Frytki z bakłażana i cukinii i panierce serowo-słonecznikowej – Gotujmy zdrowo – mniej soli
W sezonie na bakłażany i cukinie dość często przygotowuję tę smaczną przekąskę frytki z bakłażana i cukinii. W panierce bez mąki, pieczone w piekarniku. Pracy niewiele, a efekt zadziwiająco smaczny :) Do tego dip ziołowo-jogurtowy i dla mnie to...
Kuchnia w formie
Przepisy
,
Cisowianka. Gotujmy zdrowo – mniej soli
,
Bez glutenu
,
Przystawki
,
Bakłażan
,
Cukinia
,
Gotujmy zdrowo - mniej soli
,
Bakłażany
,
Pieczony bakłażan
,
Słonecznik
Kotlety w kokosowej panierce
Wszyscy jesteśmy przyzwyczajeni do tradycyjnych kotletów schabowych i panierowania ich w bułce tartej. Zalecam jednak trochę poeksperymentować z panierkami. Tym razem wykorzystałam do panierowania kotletów wiórki kokosowe. Bo przecież wiórki kokosowe n...
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Drugie danie
,
Wiórki kokosowe
,
Panierka
,
Kotlet
Podpowiedzi wyszukiwań
Vintage ebooks
Vintage
Placuszki z jabłkami
Pączki francuskie
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem