Pyszny i aromatyczny bakłażan faszerowany pod jaglaną pierzynką to pomysł na szybki obiad gotowy już w 35 minut. To danie kuchni roślinnej to świetne rozwiązanie dla wegan, wegetarian ale także jako jarskie danie w dni, kiedy nie chcemy jeść mięsa i p...
Sezon na cukinię w pełni! Polecam mój kolejny przepis na cukinię zapiekaną w piekarniku z dodatkiem szynki, pomidorów i mozzarelli. Smacznego! Cukinia podobnie jak bakłażan to niskokaloryczne warzywa o delikatnym
Pomysł z mojej ulubionej książki kulinarnej. Takie faszerowane bakłażany świetnie smakują w połączeniu z ryżem, ale również mogą być zdrowym dodatkiem do mięs. Czas wykonania: 2 h Ilość porcji: 4 sztuki Składniki: 2 małe bakłażany 1 cebula 2 ząbki ...
DETOKS CUKROWY PROPOZYCJA Pieczone bakłażany są o niebo lepsze niż grillowane. Zachowują jędrność, ale zdecydowanie nabierają więcej smaku. W połączeniu z chili i solą morską stały się hitem ostatnich dni w mojej kuchni. Na kolację szybk...
Bakłażan z pomidorami i seremTo już ostatnie danie ze świeżym bakłażanem w roli głównej. Sezon się zakończył. Można oczywiście kupić je na bazarze ale są przerośnięte twarde i pełne dużych pestek, których nie powinno być w świeżym młodym letnim bakłaża...
Bakłażan to wspaniałe warzywo pięknie wygląda, bujnie i imopnująco, świetnie też smakuje. Właśnie teraz jest najlepszy. Dobrze przygotowany jest aksamitny, maślany, ma lekko dymny smak. Doskonale łączy się z cukinią, pomidorami, papryką, czyli ...
Bardzo zdrowa przekąska. Bakłażan mimo, dużej zawartości wody (bo aż 90%) posiada również trochę wartościowych składników, przede wszystkim antyoksydanty, które chronią nas przed ryzykiem zachorowania na nowotwory, choroby układu krążenia oraz podnoszą...
Zapiekany bakłażan z pomidorami i mozzarellą to prawdziwy rarytas. Delikatny bakłażan, aromatyczny sos pomidorowy, lekko kwaśne suszone pomidory oraz neutralny w smaku ser mozzarella to istne niebo w gębie. Całości dopełnia oliwa z oliwe...