Koktajl ze szpinakiem, ananasem i siemieniem lnianym to ostatnio moje ulubione drugie śniadanie. Taka przekąska to świetny mały wiosenny posiłek dla tych co jedzą wegańsko jak i niewegańsko. Mocno wiosenny, z naszych polskich super foods, czyli z...
Szybki przepis na chleb pszenny z płatkami owsianymi przygotowanie ciasta na chleb zajmuje tylko kilka minut, można więc przygotować je rano przed pracą, a po powrocie do domu upiec. Moje ciasto wyrastało 2 godziny, ale spokojnie proces ten może trwać ...
Kolejny chleb pszenny z czosnkiem niedźwiedzim i prażonymi nasionami słonecznika. Chleb upiekłam w garnku żeliwnym dzięki temu, ma piękną chrupiącą i bardzo smaczną skórkę. Miąższ chleba jest jasny miękki, lekko wilgotny i pięknie pachnie, a to dzięki ...
Dzisiejszy chleb totalnie Was zaskoczy- nie potrzebuje wyrastania, wystarczy zmieszać kilka składników i wstawić do piekarnika. Proste? Proste ! Ale dlaczego wcześniej na to nie wpadłam?! Jest to zdecydowanie propozycja dla zabieganych osób. Ogromnym a...
Chleb na drożdżach z siemieniem lnianymDziś Międzynarodowy Dzień Chleba, wszystkich zachęcam do upieczenia własnego bochenka, domowego, pachnącego chleba. Nieważne czy chleb upieczecie na drożdżach czy na zakwasie, najważniejsze żebyście wł...
To mój pierwszy chleb z wykorzystaniem mąki orkiszowej i od razu bardzo mi zasmakował. W dodatku nie wymaga dużo pracy, jedynie czasu. Nie trzeba przygotowywać wcześniej zaczynu, sam wyrasta, więc jest naprawdę bezproblemowy. Warto jeszcze zwrócić uwag...
„To jest nasz chleb powszedni. Właściwie to nie nasz tylko mojego męża i dzieci bo ja od pewnego czasu musiałam wykluczyć ze swojej diety gluten. Dla siebie piekę inny chleb. Przepis jest dość prosty i nie wymaga długiego czasu oczekiwania. Jak się z r...
Pyszny, domowy chleb na zakwasie z blogu “Leśny zakątek”. Często korzystam z tego przepisu, zazwyczaj piekę z połowy porcji, bo jeden bochenek wystarcza mi zazwyczaj na kilka dni. Bardzo dobre pieczywo, polecam!Składniki:· 500 ml ciasta zak...