Typowo jesienny obiad w wersji wegetariańskiej. Tygrysiątko przeszło bowiem ostatnio na dietę bezmięsną. Hmmm… mam tylko małe wątpliwości czy Tygryski potrafią żyć bez mięsa. Tak jakoś dziwnie przypominają mi się „Pingwiny z Madagaskaru” i ten biedny lew 

Składniki:
Przygotowanie:
Kuskus zalać gorącą wodą i przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Dwie papryki umyć, wypestkować pokroić w kostkę i podsmażyć razem z drobno pokrojonymi suszonymi pomidorami.
Wymieszać razem kuskus, paprykę oraz pomidory. Obrać cebulę, pokroić i zeszklić na odrobinie oleju. Posiekać umytą miętę a następnie dodać do farszu. Dodać również podsmażoną cebulkę. Doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Dokładnie wymieszać.
Wymyć i wydrążyć pozostałe papryki. Ułożyć w rondlu. Do każdej papryki włożyć plasterek mozzarelli i nałożyć farsz. Farsz przykryć kolejnym plasterkiem mozzarelli. Wlać do rondla łyżkę oleju i pół szklanki wody, nakryć pokrywką. Dusić ok 20-25 minut. Podawać na gorąco. Smacznego.