Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Lodziarnie - Starowiślna 83
DOLCEMENTE MACCHIATA
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
31
Kategorie
83
Lodziarnie - Starowiślna 83
Wraz z cichą, po kryjomu wkradającą się do naszej pogody wiosną, chciałabym rozpocząć serie postów dotyczącą LODZIARNI w Krakowie. Chcę się z Wami podzielić gdzie warto pomaszerować, które miejsca dają 100 % przyjemności z jedzenia lodów a które miejsc...
DOLCEMENTE MACCHIATA
22 kwi 15
Lody
,
Kraków
,
Starowiślna
Kraków
2 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
DOLCEMENTE MACCHIATA
Niestety ten blog nie ma opisu
31
83
Polecane przepisy
Wiedeń – gdzie dobrze zjeść – subiektywny gastroprzewodnik (część II: restauracje i lodziarnie)
Ten wpis jest kontynuacją ostatniego artykułu o dobrych adresach do jedzenia w Wiedniu. Z tym, że dziś skupiam się wyłączenie na restauracjach z konkretnym jedzeniem, w tym głównie miejscach serwujących wiedeńskiego sznycla, jak i na lodziarniach. Poda...
Madame Edith
Meksykańskie naleśniki
Prosty przepis na efektowne danie. Najwięcej czasu zajmuje przygotowanie farszu, pieczenie to zaledwie 20min!Danie można przygotować również w wersji bezglutenowej, używajāc tortilli kukurydzianych.Składniki (8 naleśników):-8 tortilli,-300g tartej mozz...
On Egin Eta Topa
PRZEPISY
,
Obiad
,
Gotowanie
Bruschetta z boczniakami i prażonymi pestkami dyni
Aromatyczne grzanki z boczniakami, prażonymi pestkami dyni, natką pietruszki i parmezanemDziś propozycja przystawki lub samodzielnego dania w zależności od wielkości porcji. Przepyszne, aromatyczne i chrupiące grzanki z niesamowitymi boczniakami....
Kuchnia Bezstresowa
Niebanalny pyszny ryż z kurczakiem i pieczarkami
Grillowana pierś kurczaka z pieczarkami portobello i prażonymi z czosnkiem pestkami dyni na puszystym jaśminowym ryżuMam dla Was bardzo dobre danie. Łatwe do przygotowania i bardzo, bardzo smaczne. Uwielbiam takie przepisy! Aromatyczne, esencjonalne i ...
Kuchnia Bezstresowa
Orientalne żeberka
Żeberka wieprzowe w orientalnym sosie śliwkowym z nutą anyżuJakiś czas temu byliśmy z przyjaciółmi w orientalnej restauracji. Kelner namówił mnie na żeberka w sosie śliwkowym i okazały się prawdziwą rewelacją. Słodko- kwaśne, aromatyczne z nutą anyżu. ...
Kuchnia Bezstresowa
Salsa mango do mięs z grilla
Aromatyczny dodatek do mięs i sałatek z mango, limonką i pietruszkąSezon grillowy w pełni. Co weekend na całym osiedlu kusi zapach pieczonej karkóweczki. Ach jak ja go lubię! Ślinotok murowany. Jednak aby menu grillowe zbyt szybko nam się nie znudziło,...
Kuchnia Bezstresowa
Królik w śmietanowo-musztardowym sosie
Danie to doskonale sprawdzi się z kurczakiem. Jeżeli jednak nie próbowaliście nigdy królika to zachęcam, aby w końcu się odważyć. Nie znam wielu miejsc w Łodzi gdzie można kupić królika, jednak napewno można go dostać na sobotnich targach na off Piotrk...
CLASSY CHEF
Kruche ciasto
150 g mąki1 łyżka cukru1 łyżka soli110 g masłaW dużej misce wymieszaj mąkę, sól i cukier. Pokroj masło na centymetrowe kostki. Włóż wszystkie składniki do robota kuchennego i zacznij wyrabiać ciasto. Kiedy masło bedzie podzielone na bardzo małe k...
CLASSY CHEF
Podpowiedzi wyszukiwań
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha
Smazone aterynkine Aterynki smażone
Smazone Aterynki smażone