Sezon grillowy trwa. Spotkania rodzinne czy ze znajomymi najlepiej urządza się właśnie na świeżym powietrzu przy grillu. Wielu osobom kojarzy się z tłustą kiełbasą lub karkówką a potem z dolegliwościami żołądkowymi. Jednak nie musi tak być. Oczywiście kawałek kiełbaski czy karkówki nie zaszkodzi ale można też przygotować zdrowsze posiłki i równie smaczne
Poniżej proponuję różne dodatki, sałatki i sosy dzięki którym Wasze dania z grilla będą jeszcze smaczniejsze
Masło czosnkoweIdealne do np chleba z grilla
- kostka masła min 82% tłuszczu
- 4-5 ząbków czosnku
- łyżeczka ziół prowansalskich
- kilka listków świeżej bazylii
- ewentualnie szczypta soli morskiej
1. Masło zostawiamy w temperaturze pokojowej aż będzie miękkie. Następnie wyciskamy czosnek (ilość zależy od naszych upodobań), dodajemy zioła, posiekaną bazylię oraz ewentualnie sól.
2. Wszystko mieszamy i wkładamy do lodówki na min godzinę
Klikając na nazwę potrawy zostaniecie przeniesieni na konkretną stronę :)