Cztery Fajery to miejsce gdzie znajdziesz proste przepisy na śniadania, obiady i kolacje. Doskonałe ciasta i wypieki.Pyszne sałatki i potrawy wegetariańskie. Apetyczne zdjęcia potraw.
II Festiwal Wódki i Zakąski stał się już kultowym wydarzeniem, które na stałe wpisało się w kalendarz kulinarno-kulturalnych wydarzeń Warszawy. W dniach 19-20 października 2018 r. kilka tysięcy gości odwiedziło Festiwal Wódki i Zakąski w Reducie...
W dniach 19-20 października 2018 r. w Reducie Banku Polskiego odbędzie się druga edycja Festiwalu Wódki i Zakąski. To najważniejsze w roku święto dedykowane naszemu narodowemu trunkowi oraz polskiej tradycji wódki i zakąski.- Wódka z zakąską to n...
W dniach 19-20 października 2018 r. w Reducie Banku Polskiego odbędzie się druga edycja Festiwalu Wódki i Zakąski. To najważniejsze w roku święto dedykowane naszemu narodowemu trunkowi oraz polskiej tradycji wódki i zakąski.- Wódka z zakąską to n...
Komu żal laby, loda i lata – garść postogórkowych doniesień medialnych z końca wakacji na poprawę nastroju Zakończyły się wakacje, o czym już od kilku dni zwiastuje mniejsze stężenie posiadaczy drwalskich bród i tęczowych spodni-rurek na Półwyspie i Kr...
Krytyk Kulinarny - certyfikowany przez Harvard (USA) i McGill (Kanada)
Tegoroczne lato będzie sprzyjać pani Jadzi z Wąchocka. Teraz także i ona będzie mogła spróbować pulled porku i kremów-freszów z kultowych stołecznych food trucków, które ruszyły właśnie w Polskę. Festiwale food trucków, czyli objazdowe rundy zdezelowan...
Krytyk Kulinarny - certyfikowany przez Harvard (USA) i McGill (Kanada)
Dnia 17 maja miałam okazję uczestniczyć w kolejnej edycji wydarzenia pod nazwą Polish Vodka Tour. Jest to już trzecia edycja warsztatów mających na celu edukację na temat kultury spożywania wódki oraz rozpoznawania prawdziwego polski...
Przed nami pierwszy na świecie Festiwal Wódki i Zakąski Wódka, która ze względu na dość sporą część z przekroju jej amatorów za wyznacznik jakości przyjmujących skuteczność działania za przystępną cenę, prasę wciąż ma złą. Choć dziś pijamy jej znacznie...
Krytyk Kulinarny - certyfikowany przez Harvard (USA) i McGill (Kanada)
Dzień dobry, W jesienny, zimowy dzień zapraszam Cię na krótki wypad do Szwajcarii . Tym razem, zupełnie przez przypadek, zahaczyłyśmy razem z moją gospodynią o festiwal...