Pierożki - rogaliki  z serka twarogowego, masła i mąki, przygotowuje się ekspresowo. 
Są idealną słodką przekąską. 
100 g masła
100 g margaryny
300 g mąki
2 łyżki cukru pudru
300 g sera z kubełka (Pilos - ser twarogowy)
marmolada wieloowocowa ok 250g 
Masło i margarynę pokroić w kostkę, dodać ser i mąką oraz cukier. 
Wyrobić ciasto i włożyć na 1-2 h do lodówki.
Po tym czasie rozwałkować ciasto na stolnicy, wykrawać szklanką kółka, na środek kłaść marmoladę i zagiąć w pół , zamykać na półokręgu i kłaść na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec ok 15-20 minut w 180 stopniach do zrumienienia.
Można obsypać cukrem pudrem, lub posmarować lukrem wykonanym z cukru pudru, wody i soku z cytryny.