4 jajka, 
niepełna szklanka mąki pszennej, 
3/4 szklanki cukru, 
1/2 szklanki mąki ziemniaczanej, 
łyżeczka proszku do pieczenia, 
2 łyżki kakao, 
2 łyżki oleju , 2 łyżki wody
 
Całe jajka ubijać z cukrem przez około 5 minut. Dodać wodę oraz olej, krótko zmiksować. Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia. Dodać do masy jajecznej, krótko zmiksować, aż składniki się połączą. Ciasto przelać do natłuszczonej i wyłożonej papierem do pieczenia formy  Piec około 20-25 minut w temp. 170st. Ostudzić i przekroić na pół.
Jedną część ułożyć z powrotem w formie i posmarować cienko marmoladą.
Krem: 
330 ml śmietanki 30%, 
250 g serka mascarpone, 
2 czubate łyżki cukru pudru. 
Śmietankę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru, pod koniec ubijania dodać  mascarpone. Miksować tylko chwilę, do momentu połączenia się składników.
Dodatkowo: 
4 duże banany, 
2 galaretki cytrynowe, 
marmolada wieloowocowa
80 g startej czekolady. 
Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wrzątku, odstawić do całkowitego ostygnięcia. Gdy galaretka zacznie lekko tężeć obrać banany ze skórki, pokroić i skropić sokiem z cytryny. Ułożyć je ciasno na jednej części ciasta, jeden obok drugiego. Następnie zalać tężejącą galaretką i wstawić do lodówki, by galaretka całkiem zastygła.
Wyłożyć 3/4 kremu i przykryć drugim blatem ciasta, który też smarujemy marmoladą i tą stroną składamy z kremem. Na wierzchu rozsmarować resztę kremu, posypać startą czekoladą. Wstawić  do lodówki.