Pora na zdrową przekąskę, nie za słodką, nie za twardą, idealną jak dla mnie. Banany dodają miękkości, pozostałe składniki, które można komponować wg własnego pomysłu smaku i zdrowia ;). 
Są wspaniałe, dobrze się kroi, nie rozpadają się, no i coś czuję, że znikną za szybko :)) 
Inspirację znalazłam tutaj, składniki dodałam takie aby moje dzieci nie marudziły i proszę, zapraszam. ;) 
2 średnie banany
1 i 1/4 szklanki płatków owsianych 
40 g nasion słonecznika
30 g ziaren siemienia lnianego
2  łyżki miodu
Banany obieramy i  blendujemy na papkę. Płatki,słonecznik i siemię lniane prażymy kilka minut na suchej patelni, aż się  lekko zarumienią . Przekładamy do miseczki, dodajemy  papkę bananową i miód.  Za pomocą łyżki ugniatamy i wyrównujemy mieszankę. Pieczemy w 180°C przez 25 – 30 min. Po wystudzeniu wyjmujemy z formy i kroimy.
Do kawki, do herbatki, na śniadanie, II śniadanie, a nawet na podwieczorek.
 Inwestycja w zdrowie :)