Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Magdalenki z palonym masłem i wanilią
Cukry Proste
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
232
Kategorie
47
Magdalenki z palonym masłem i wanilią
Magdalenki z palonym masłem i wanilią:to pyszne ciastka w kształcie muszli według przepisu Dorie Greenspan,są bardzo delikatne, lekkie, wilgotne i miękkie,mają orzechowo-waniliowy posmak.Magdalenki z palonym masłem i wanilią(źródło: Dorie's cookies Dor...
Cukry Proste
20 sie 18
Z różnych stron świata
,
Inne
,
Ciastka
Ciastka
5 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Cukry Proste
Niestety ten blog nie ma opisu
232
47
Polecane przepisy
Sernik z palonym masłem, czekoladą i pomarańczą
Sernik z palonym masłem to moja tegoroczna propozycja na Boże Narodzenie. Postanowiłam zrobić sernik zupełnie inny od dotychczasowych. Jest ciężki, dość zbity i bardzo kremowy. Dodatkowo wyczuwa się w nim posmak palonego masła, który kojarzy mi się dzi...
Madame Edith
Magdalenki z palonym masłem i wanilią
Magdalenki z palonym masłem i wanilią:to pyszne ciastka w kształcie muszli według przepisu Dorie Greenspan,są bardzo delikatne, lekkie, wilgotne i miękkie,mają orzechowo-waniliowy posmak.Magdalenki z palonym masłem i wanilią(źródło: Dorie's cookies Dor...
Cukry Proste
Z różnych stron świata
,
Inne
,
Ciastka
Budyniowe magdalenki
Budyniowe magdalenki są to pyszne, biszkoptowe ciasteczka o tak naprawdę dowolnym smaku. Przecież do budyniowych magdalenek możemy dodać dowolny budyń. Mamy ochotę na czekoladowy to dodajemy budyń czekoladowy. Chcemy uzyskać magdalenki owocowe to dodaj...
Ciasta z tradycjami
Cukier
,
Jajka
,
Masło
,
Mąka pszenna
,
Ciastka i muffinki
,
Zagraniczne ciasta
Kakaowe magdalenki
Kakaowe magdalenki są tak naprawdę moją wariacją na temat, tych małych i pysznych francuskich biszkopcików. Zachowują przy tym swój smak i aromat. Kakaowe magdalenki można wzbogacić o kawałki czekolady(ja podaję wersję bez), będą przez to jeszcze smacz...
Ciasta z tradycjami
Cukier
,
Jajka
,
Masło
,
Ciastka i muffinki
,
Kakao
,
Mąka
,
Zagraniczne ciasta
Magdalenki czyli francuskie ciasteczka
Magdalenki to mięciutkie i bardzo biszkoptowe ciasteczka. Przyjmuje się, że pochodzą z Francji. Magdalenki są łatwymi ciasteczkami, którego zrobienie nie zajmuje dużo czasu. W sumie mniej niż jedna godzina. Najlepsze są tuż po upieczeniu lub do popołud...
Ciasta z tradycjami
Cukier
,
Jajka
,
Masło
,
Ciastka i muffinki
,
Mąka
,
Zagraniczne ciasta
Kluski dyniowe z palonym masłem
Kluski dyniowe to kopytka, które cieszą jesiennym kolorem i wspaniałym smakiem dyni oraz korzennych przypraw. Można podawać je ugotowane lub podsmażone na patelni mi zdecydowanie bardziej odpowiadają w tej drugiej wersji. Podsmażone mają ciekaw...
Poezja smaku
Rodzinny obiad
,
Wegetariańskie
,
Ziemniaki
,
Dynia
Mini ptysie z kremem patissiere
Możesz zamknąć oczy, by poczuć słodki smak moich ulubionych ptysiów, możesz wyobrażać sobie jak krem patissiere po ugryzieniu wypływa z wnętrza złotej kuleczki. Możesz...
Ósmy kolor tęczy - Blog kulinarny
Ciasta, torty i słodkie tarty
,
Torty i ciasta z kremem
,
Ciasteczka
,
Ciasto parzone
,
Ciasto ptysiowe
,
Krem budyniowy
,
Mleko
,
Ptysie
,
Wanilia
,
żółtka
Magdalenki cytrynowe z makiem
Magdalenki to urocze francuskie ciasteczka pieczone w specjalnej foremce. Odkąd zainwestowałam w taką foremkę piekłam magdalenki już kilka razy, bo ich zaletą jest nie tylko specyficzny, wygląd, ale również smak i szybkość wykonania. Kto lubi ucierane ...
raspberries and cream
Ciastka
Podpowiedzi wyszukiwań
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha
Smazone aterynkine Aterynki smażone
Smazone Aterynki smażone