W cukierence mam zamiar przetestować jak najwięcej przepisów na babeczki, muffinki ... . Moim źródłem są książki kucharskie, magazyny kulinarne a przede wszystkim internet. Piekę więc muffiny, babeczki, cupcakes fotografuje je i zdradzam tajemnicę przepis
Tłusty czwartek już jutro. Ja piekę pączki w domu, bo lubię wiedzieć co jem, a po drugie nie kupię pączków bez cukru. Nie płaczę z tego powodu, bo domowe wypieki nie mają konkurencji i są dokładnie takie jak chcę aby były. Jeżeli Ty tez tak masz...
Pączki z przepisu ponad wiekowej książki kucharskiej Staropolskie przysłowie mówi: Powiedział Bartek, że dziś tłusty czwartek, a Bartkowa uwierzyła, dobrych pączków nasmażyła. Nie ma jak to pączki
Dziś Tłusty Czwartek, postanowiłam w tym roku też samodzielnie usmażyć pączki. Skusiło mnie ciasto z dodatkiem ziemniaków podpatrzone u Smacznej Pyzy, ale poeksperymentowałam i zachęcona smakiem swoich serowych, dodałam też nieco naturalnego twarożku. ...
Do ciast smażonych w tłuszczu należą pączki, także faworki, znane pod nazwą "chrust". Są to przysmaki karnawałowe.Historia. Pączki są specjalnością kuchni wiedeńskiej. Podawano je uczestnikom Kongresu Wiedeńskiego, co wpłynęło na ich upowszechnienie. W...
Tłusty czwartek bez pączków domowej roboty? Nie, nie i nie :-). Postanowiłam, że je przygotuję, ale w zdrowszej wersji, czyli z mąki orkiszowej i bez cukru. Wszystko po to, aby mógł je zjeść również diabetyk.Orkiszowe pączki bez cukru to moje k...
Oliebollen lub pączki holenderskie, bo pod taką nazwą możecie znaleźć maleńkie pączki z dodatkiem rodzynek i jabłek są szczególnie popularne w okresie Nowego Roku oraz Karnawału! Oliebollen nie są nadziewane powidłami czy dżemem tak jak nasze pączki, a...
Pączki z RóżąPączki Serowe z ToffiPączki Ziemniaczane z DżememTradycyjne Pączki z Różą na Tłusty CzwartekPieczone PączkiPączki Czekoladowe PieczoneMini Pączki z Serem Twarogiem bez DrożdżyJesienne Cynamonowe Pączki jak ŻołędzieOliebollen, czyli Holende...
Ten przepis już zawojował internet... nie mogłam go nie wypróbować. Ich ogromną zaletą jest to, że się ich nie smaży - nie ma roznoszącego się po domu zapachu no i chyba mają mniej kalorii niż te robione tradycyjną metodą. Wprawdzie na drugi dzień smak...