Kulinarny Blog Roku 2012, przepisy kulinarne, proste i szybkie obiady, sałatki, desery, ciasta, ciastka, tarty, quiche, serniki, szarlotki, makarony, ryby, zdrowe desery, ciastka bez cukru, pralinki bez cukru. Potrawy polskie, dania śródziemnomorskie, kuc
281276
Polecane przepisy
Koniec roku sprzyja wspomnieniom i podsumowaniom. Nadrabianiu zaległości również a tych mam całkiem sporo, jeśli chodzi o blogowanie Kończący się rok był dla mnie okresem intensywnej pracy zawodowej, projektów po godzinach oraz frustracj...
Agata gotuje, czyli Kobieta WszechjedzącaMasło,
Natka pietruszki,
Przekąski i przystawki,
Bułka tarta,
żółtka,
Anchois,
Cebula szalotka,
Warsztaty,
Potrawy z ryb i owoców morza,
Józef Schmidt,
Kuchnia polska,
Kuchnia staropolska,
Ostrygi,
Ostrygi faszerowane,
Ostrygi z piekarnika,
Ostrygi zapiekane,
Retro Ostrygi- 5 ostryg / na osobę- szampan2. Oczyszczamy muszle ostryg. Zawijamy pojedynczo w ręcznik, układamy w dłoni wypukłą stroną w dół. Wkładamy nóż pomiędzy muszle, poruszając nim w prawo i lewo, starając się nie kruszyć brzegów. Gdy muszla się uchyl...
KUCHNIA MIŁOSNAPodobno powinno się spożywać je na surowo, ale nie mogłam się powstrzymać przed zapieczeniem ostryg na zblanszowanym szpinaku. To jest dopiero potrawa! Jako przystawka do łóżkowychigraszek wydaje się idealna! Na mojej osobistej afrodyzjakowej li...
KUCHNIA PEŁNA SEKSUTo były moje pierwsze w życiu ostrygi. Sama chyba nie miałabym odwagi z nimi eksperymentować. Bo kojarzą się z luksusem, bo ciężko jest dostać, bo takie enigmatyczne. Wiadomo - tysiąc argumentów. A z ostrygami, podobnie jak w innymi owocami morza...
Crust and Dust - Kulinarny Blog Roku 2012. Jemy i piszemy.Ostrygi Ostrygi wiele osób zna jako legendarny afrodyzjak szeroko propagowany przez Casanovę, te tajemnicze owoce morza są coraz bardziej dostępne w Polsce i można od czasu do czasu się nimi uraczyć. Podpowiadam jak zabrać się za otwarcie ostrygi, któr...
SmakalajzytWarsztaty z marką FRoSTA „Ryby i owoce morza” Kto śledzi mój fp na facebooku, ten wie całkiem niedawno, otrzymałam od pani Eweliny z agencji JBcomm Sp.z o.o. zaproszenie do wzięcia udziału w warsztatach z marką FRoSTA, które poprowadz...
Kuchnia MarlenityW sobotę 7 lutego 2015 roku blogerzy kulinarni z różnych zakątków Polski zjechali do Cook Up Studio Fort Mokotów na warsztaty kulinarne z FRoSTA „Ryby i owoce morza”. Dzięki uprzejmości Pani Eweliny z Agencji JBcomm Sp. z o.o. również nasza &#...
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięOstryga jadalna (Ostrea edulis) - jest to gatunek osiadłego małża nitkoskrzelnego z rodziny ostrygowatych. Występuje w północno-wschodniej części Oceanu Atlantyckiego oraz w Morzu Śródziemnym. Żyje na przybrzeżnych skałach, w pobliżu lądu, na głębokośc...
Smakowity blog