Kulinarny Blog Roku 2012, przepisy kulinarne, proste i szybkie obiady, sałatki, desery, ciasta, ciastka, tarty, quiche, serniki, szarlotki, makarony, ryby, zdrowe desery, ciastka bez cukru, pralinki bez cukru. Potrawy polskie, dania śródziemnomorskie, kuc
281276
Polecane przepisy
Tatar ześledzia zkarmelizowanymi orzechami isuszoną śliwką podawany nakrążkach zpumpernikla toprzystawka bezktórejniewyobrażam sobie grudnia. Odkryłam ją kilka lat temu wtrakcie firmowej wigil...
PatchworkPrzed nami ostatki. Ostatnie dni karnawału, zgodnie z tradycją rozpoczęliśmy tłustym czwartkiem, a zakończymy we wtorek tzw. śledzikiem. Tuż po nim, aż do Wielkanocy czeka nas czas wielkiego postu. Bawmy się więc i jedzmy do syta św...
Biegacz na diecieTatar ze śledzia na pumperniklu to idealna przystawka, która znalazła się we wpisie Sylwestrowe menu top lista. Śledzie w każdej postaci doskonale nadają się do podania na Sylwestra, tym razem proponuję je przygotować w formie min...
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięTatar ze śledzia robiłam dotąd tylko na warsztatach kulinarnych, w końcu postanowiłam zrobić go sama. Wykorzystałam do niego matjasy w oleju rzepakowym SEKO, które zachwyciły mnie smakiem na warsztatach kulinarnych. Postanowiłam dodać do śledzi kiszone...
Grażyna gotuje To przepis Karola Okrasy z jego najnowszej książki "Kuchnia polska według Karola Okrasy". Książka jest wspaniała, czekałam na coś takiego! Z przyjemnością wertuję ją do poduszki i planuję, co z niej przyrządzę. Miałam ogromną przyjemność uczestniczyć...
Nina w kuchniPolska śledziem stoi! Każde święta, imieniny, urodziny i inne okoliczności przyrody wymagają śledzika. W formie dowolnej. Sławetne powiedzenie, że „rybka lubi pływać” zawsze wiąże się z pojawieniem się na stole śledzia. Ilość kombinacji, w jakich podaj...
LADY KITCHENTatar ze śledzia
Tatar ze śledzia.
Święta zbliżają się wielkimi krokami, jeśli i Wy szykujecie już jadłospis na Wigilię, to polecam dodać tę pozycję. Jest rewelacyjny i ma wyrazisty smak. Co ważne można go zrobić nawet w dniu Wigilii! Warto ...
Lady housewifeRyby to temat rzeka. Wielu z nas ryby jada rzadko - bo trudno je przygotować, bo nie wiadomo jaką wybrać, bo nie wiadomo czy świeża. Dla tych, którzy ryb się boją Lidl przygotował książkę "Ryby są super". A my, zainspirowani przepisem z książki, przygo...
Crust and Dust - Kulinarny Blog Roku 2012. Jemy i piszemy.