Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Co się ugotowało w 2015
cookentials
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
176
Kategorie
98
Co się ugotowało w 2015
Najpopularniejszym postem 2015 roku został przewodnik po robieniu doskonałych frytek wraz z rankingiem 14 odmian ziemniaków.
W tym pierwszym roku działania cookentials wiele się ugotowało i wydarzyło ;). Powstała nawet aplikacja mobilna na smartfony z Androidem, dzięki której używanie przepisów i co za tym idzie planowanie posiłków i gotowanie stało się jeszcze łatwiejsze i przyjemniejsze.
Aplikację można
za darmo
pobrać z
Google Play
Mój ranking 14 odmian ziemniaków i przepis jak przygotować najlepsze frytki świata był najczęściej czytanym postem w całym 2015 roku. Jako miłośnika frytek bardzo mnie to cieszy. Mam nadzieję, że w 2016 ranking powiększy się o kolejne przetestowane odmiany.
Całość do przeczytania
tutaj
Zaraz za nim uplasował się przepis, który swoją pozycję zdobył szturmem, ponieważ jest jednym z najmłodszych przepisów:
zapiekane bułeczki
. Pyszna propozycja na śniadanie podpatrzona na profilu
Igraszki Losu
Trzecie, podiumowe miejsce zajął wpis o planowaniu posiłków wraz z moim plannerem, który można sobie za darmo pobrać, wydrukować i używać, żeby usprawnić codzienne gotowanie i robienie zakupów. Bardzo przydatne rozwiązanie do pobrania
tutaj
Podsumowując, cały rok był bardzo pyszny i wyglądał tak.
Na nowy rok szykuję coś fajnego, czego jeszcze do tej pory nie robiłem. Połowa zadania już jest wykonana a druga połowa zmaterializuje się w pierwszej połowie 2016.
Tak więc dziękuję wszystkim czytelnikom, mam nadzieję, że dzięki zamieszczanym tutaj przepisom Wasze gotowanie stało się łatwiejsze i sprawiało Wam dużo przyjemności.
Chętnie też usłyszę wszystkie krytyczne uwagi na temat przepisów, ich formy czy ogólnie bloga oraz wszystkie słowa pochwały aby podbudować kulinarne ego na ten Nowy Rok. Po prostu napisz mi co myślisz o
www.cookentials.com
Wesołego Nowego Roku!
cookentials
31 gru 15
Tego nie czytaj
tego nie czytaj
7 przepisów
Polecane przepisy
Kurczak garam masala z fasolką
Filet z kurczaka tym razem z przyprawą garam masala. Lekko ostre, lekko słodkie, ale naprawdę smaczne i bardzo mało pracochłonne.Co potrzebujemy:300 gram makaronu penne300 gram mrożonej fasolki zielonej1 duży filet z kurczaka1 cebulawoda mineraln...
Jaskinia Smaku
Obiad
,
Pierś z kurczaka
,
Makaron
,
Fasolka
Zapiekanka ziemniaczana w wersji śniadaniowej
Cześć! Dziś przepis inspirowany śniadaniem, jakie jadłam niedawno u moich znajomych, których jeśli to czytają serdecznie pozdrawiam :). Oczywiście ja... read more Ten wpis Zapiekanka ziemniaczana w wersji śniadaniowej pojawił się po raz pierwszy w Pani...
Pani Fotograf Gotuje! Blog, przepisy i fotografia kulinarna
Przepisy na obiad
Co się ugotowało w 2015
Najpopularniejszym postem 2015 roku został przewodnik po robieniu doskonałych frytek wraz z rankingiem 14 odmian ziemniaków.W tym pierwszym roku działania cookentials wiele się ugotowało i wydarzyło ;). Powstała nawet aplikacja mobilna na smartfony z A...
cookentials
Tego nie czytaj
Co się ugotowało w 2015
Najpopularniejszym postem 2015 roku został przewodnik po robieniu doskonałych frytek wraz z rankingiem 14 odmian ziemniaków.W tym pierwszym roku działania cookentials wiele się ugotowało i wydarzyło ;). Powstała nawet aplikacja mobilna na smartfony z A...
cookentials
Tego nie czytaj
GÓRALSKA KWAŚNICA
GÓRALSKA KWAŚNICA mój mąż pochodzi z gór i jak prawdziwy góral uwielbia kwaśnicę. Polecam, bo to naprawdę wyśmienita zupa. Składniki: 1,20 kg kiszonej kapusty 1 kg łopatki (świeżej) 0,5 kg wędzonego boczku 0,5 kg wędzonych żeberek 2 liście laur...
Przepisy Joli
Obiad
,
Cebula
,
Cebule
,
Wieprzowina
,
Ziele angielskie
,
Zupy
,
Liść laurowy
,
Boczek
,
Liście laurowe
,
Papryka słodka
,
łopatka
,
Smalec
,
żeberka
,
Kiszona kapusta
,
Wędzony boczek
,
Górale
,
Kuchnia góralska
,
Kwaśnica
,
Ziela angielskie
Spaghetti ze szpinakiem i ricottą
Przyznaję otwarcie - uwielbiam szpinak :) Odpowiednio przyprawiony potrafi być naprawdę pyszny, a do tego nikt nie odmówi mu dobroczynnych właściwości!Poniższe spaghetti ugotowało się trochę przypadkiem - na obiad miały być kluseczki gnudi, jedna...
Petite foodie
Obiad
,
Makarony
Dwuserowe ciastka ze szczypiorem
Czas ostatnio tak szybko pędzi, że nie tylko nie mam czasu na opisywanie na blogu kolejnych kulinarno-książkowych zdobyczy (a jest o czym pisać...), ale też na testowanie nowych przepisów. A jak zrecenzować książkę kucharską, z której niczego się nie u...
Cook after reading
Przepis
,
Bliskowschodnia
,
Słone przekąski
,
Itamar Srulovitch i Sarit Packer
,
Kuchnia izraelska
Faszerowana dynia hokkaido
W tym roku miałam w ogródku bardzo dużo miniaturowej dyni hokkaido. Prawdopodobnie za późno ją posiałam i nie zdążyła lepiej urosnąć. Wszystkie średnie pokroiłam i piekłam posypane tymiankiem i pokropione oliwą. Można je jeść same, z sosem jogurtowym, ...
JEM KORZONKI
Dynia
,
Faszerowane
,
Soczewica
Podpowiedzi wyszukiwań
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha
Smazone aterynkine Aterynki smażone
Smazone Aterynki smażone