Jeśli mamy migdały ze skórką łatwo ją zdejmiemy jeśli zalejemy je wrzątkiem i odstawimy na około 5 minut, zdejmujemy skórkę. Następnie migdały schładzamy wodą i odcedzamy.Jeśli migdały chcemy posiekać na desce łatwiej nam będzie jeśli wcześniej posy...
Migdały, czyli cudowne nasiona migdałowca, które warto mieć pod ręką, czy po prostu stale nosić przy sobie, jako przekąskę. Kiedy podkrada się uczucie głodu. Chociażby po to, by nie dać
The post Dlaczego warto jeść migdały? appeared first on MODA NA B...
Pikantne migdały z piekarnika, to przekąska idealna na imprezki lub do piwa.Składniki:200 g blanszowanych migdałów (polecam Skworcu)3 łyżki oliwy1 płaska łyżeczka soli1/2 płaskiej łyżeczki papryki ostrej1 płaska łyżeczka papryki słodkiej3 duże ząbki cz...
Pyszna babka dla fanów diety bezglutenowej i marcepanu, przygotowana w całości z mąki migdałowej. Gotowe mielone migdały, można kupić w... Czytaj dalej
To już ostatni pomysł na jadalny prezent jaki publikuję w tym roku na blogu. Zostawiłam go na końcu, bo jest najszybszy do przygotowania i nie wymaga posiadania wielu składników. Migdały w czekoladzie z solą. Są wyjątkowo pyszne i idealne dla osó...
Też marzy Ci się posiadanie jednego urządzenia, które wyciska soki, robi owocowe koktajle i smoothie, rozgniecie warzywa na zupę-krem, zmieli migdały na mleko i jeszcze nie zajmuje połowy kuchni? Jeśli tak, to zobacz, ile
Nadeszła jesień, a wraz z nią zakończenie filmowego sezonu ogórkowego! Już teraz w kinach możemy obejrzeć trzecią część przygód autorki słynnego pamiętnika, a niedługo będziemy mogli ponownie poczuć magię świata Harrego Pottera. Telewizyjne ramówki rów...
Kolej na deser, a właściwie śniadanio-deser. Proste w wykonaniu, a moja współlokatorka była zachwycona :)owocemigdałydeser czekoladowy Alprosoyamuesli wegańskieOwoce kroimy na małe kawałki, a migdały drobno siekamy. W wysokich szklankach ukladamy warst...