żytnie placki dyniowo-kokosowo-owsiane podane z kajmakiem orzechowym, wiórkami kokosowymi i złotym syropem; smażone na oleju arachidowym
Tydzień minął szybko, raczej spokojnie, ale i też trochę niespokojnie.
Za dużo myślę i to zakłóca mój obraz rzeczywistości.
Wszystko pędzi tak szybko, a ja boję się, że coś przegapię.
Zaczynam wątpić w dotychczas najbardziej pewną rzecz w moim życiu.
Trochę boję się zobaczyć, co przyniesie przyszłość.
Żytnie placki dyniowo-kokosowo-owsiane
1 porcja - ok 8-10 placków
50g mąki [ok. 5 łyżek] (u mnie żytnia razowa)
20g płatków owsianych [ok. 2 łyżki]
40ml mleczka kokosowego lub 1-2 łyżki wiórków kokosowych
1 jajko
1/2 szklanki puree z dyni
1/2 łyżeczki sody
szczypta imbiru
2 łyżeczki cukru brązowego
mleko do rozrzedzania ciasta
olej do smażenia (polecam kokosowy)
Wszystkie składniki wymieszać, dodać mleko aż masa będzie miała lekko gęstą konsystencję. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju i smażyć placki (odwrócić na drugą stronę, gdy pojawią się bąbelki).
Opis: Najlepszy dodatek do deserów, lodów, ciast, ale też popcornu czy słonych precelków. Również składnik deserów czy ciast. Najlepszy, domowy, prosty sos karmelowy. Sos karmelowy jest wyśmienity w lekko słonej wersji. W tym celu na samym końcu dodajc...
Przepisy kulinarne, przepisy na obiad – FoodMagazine.pl
Kolejne ciasto, do którego chwilę się przymierzałam. Zawsze coś innego wypadło, a na końcu stwierdziłam, że poczekam do świąt, bo mak to przecież taki świąteczny dodatek
Czy istnieje idealna lista zakupów, dzięki której uda nam się zapanować nad naszą dietą? Myślę, że nie. W końcu nie mamy uniwersalnych preferencji smakowych i każdy wybierze dla siebie coś innego spośród mnóstwa produktów dostępnych na sklepowych półka...
Pipilotka - blog o odchudzaniu, ćwiczeniach i zdrowym trybie życia
Troszkę o książce od wydawnictwaKsiążka zawiera ponad 150 przepisów podzielonych na rozdziały: śniadania, obiady, kolacje, desery, podwieczorki, ulubione dania dzieci, potrawy świąteczne. Każdy przepis ma listę składników, liczbę porcji, opis przygo...
Hejooo! Dziś przychodzę z dobrą nowiną dla ludzi, którzy wolą mojego bloga od strony wypieków. Bowiem w końcu się przełamałam i postanowiłam coś upiec. W swojej, krótkiej historii z pieczeniem nigdy jeszcze nie robiłam ciasta drożdżowego, ale dziś się ...