Dawno mnie tutaj nie było, ale zupełnie nie miałam czasu.
Dzisiaj szybka sałatka, którą robimy od razu przed podaniem. Później już nie jest taka dobra. Grzanki nie są chrupiące.
Składniki:
Przepis był inny, ja go trochę zmodyfikowałam.
-kapusta pekińska
-pierś z kurczaka
-plastry boczku
-chleb
-ser parmezan
do sosu: jogurt naturalny, ząbek czosnku, musztarda, sól, pieprz
1.Pierś z kurczaka doprawiamy według uznania i pieczemy w całości na patelni. Gdy będzie już zarumieniona odstawiamy do wystygnięcia.
2.W tym czasie podsmażamy boczek pocięty na kawałeczki.
3. Kapustę pekińską rwiemy na drobne części.
4.Ser parmezan trzemy na tarce i odstawiamy.
5.Przygotowujemy sos. Czosnek bardzo drobno siekamy, dodajemy do niego łyżkę jogurtu, łyżkę musztardy i trochę soli i pieprzu. Ja robiłam raczej na oko.
Sos odstawiamy.
6.Nasz boczek też odstawiamy do ostygnięcia. Kroimy chleb na małe kawałeczki i smażymy go na odrobinie oleju. Ja po prostu go odświeżyłam.
7. Gdy pierś przestygnie kroimy ją w cienkie plastry.
8.Wrzucamy do kapusty pekińskiej, dalej ląduje boczek i nasze grzanki z chleba. Posypujemy parmezanem i polewamy sosem.
Ciekawie pewnie smakowało by jeszcze z odrobiną kiszonego ogórka.
Smacznego :)