Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Trzech Króli
Camilla w kuchni
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
415
Kategorie
73
Trzech Króli
klik...
Camilla w kuchni
06 sty 18
POCZTÓWKA MUZYCZNA
POCZTÓWKA MUZYCZNA
62 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Camilla w kuchni
Niestety ten blog nie ma opisu
415
73
Polecane przepisy
Galette des rois – czyli francuskie ciasto z masą migdałową
Być może nie wiedzieliście, ale we Francji z okazji Święta Trzech Króli piecze się tradycyjne ciasto, składające się z ciasta francuskiego z pyszną masą migdałową bomba kaloryczna, ale raz w roku można sobie pozwolić
Inspiracje Kulinarne
Ciasto francuskie
Roscón de Reyes z marcepanem
W tym roku na święto Trzech Króli postanowiłam upiec niezwykle aromatyczne ciasto drożdżowe z owocami kandyzowanymi podawane na hiszpańskich stołach 6 stycznia. Tradycyjnie ukryłam niespodziankę i ciekawa jestem, kto na nią natrafi
Weekendy w domu i ogrodzie
Przepisy
,
Wegetariańskie
,
Mąka pszenna
,
Jajka
,
Masło
,
Mleko
,
Cytryna
,
Drożdże
,
Pomarańcza
,
Płatki migdałowe
,
Boże Narodzenie
,
K. hiszpańska
,
Marcepan
,
Woda z kwiatów pomarańczy
Rosca de Reyes / Roscón de reyes – hiszpańskie ciasto Trzech Króli
Rosca de Reyes, roscón de reyes to ciasto, które spotkacie w krajach hiszpańskojęzycznych w okolicach Święta Trzech Króli. Ma kilka cech wspólnych, ale także różni się między krajami, jak i regionami. Ma zazwyczaj owalny kształt z uwagi na konieczność ...
Madame Edith
Toscakaka – przepyszne ciasto orkiszowe z migdałami i karmelem
Dzień dobry, Chciałabym podzielić się z Wami świetnym przepisem na przepyszne ciasto orkiszowe z praliną migdałową. Jeśli lubicie skandynawskie klimaty, to ciasto jest dla... Artykuł Toscakaka – przepyszne ciasto orkiszowe z migdałami i karmelem pochod...
Klaudyna Hebda
Kuchnia
,
Przepisy
,
Na słodko.
Wieniec na Trzech Króli
To pyszne i bardzo słodkie ciasto drożdżowe (rosca de Reyes) pieczone z okazji święta Trzech Króli (6 stycznia) w kształcie wieńca jest wielowiekową tradycją w Hiszpanii. Bardzo się cieszę, że przywędrowała do Polski
Weekendy w domu i ogrodzie
Przepisy
,
Mąka pszenna
,
Jajka
,
Masło
,
Mleko
,
Cytryna
,
Drożdże
,
Specjalne okazje
,
żurawina suszona
,
Cukier puder
,
Płatki migdałowe
,
K. hiszpańska
,
Plecione
,
Ciasta drożdżowe
,
Olejek migdałowy
Bolo Rei – portugalskie ciasto Trzech Króli
Bolo Rei to bardzo popularne w Portugalii ciasto Trzech Króli. Spotkacie je w każdej cukierni w okresie od Bożego Narodzenia do Święta Trzech Króli, a nawet nieco dłużej. Co ciekawe przepis na nie przywędrował do Portugalii z Francji. Po raz pierwszy j...
Madame Edith
Loverove 05.01.2017
Jutro Trzech Króli i pierwszy w tym roku długi weekend. W związku z tym dzisiejsze loverove nieco większe niż zazwyczaj :) 1. Mistrzyni dnia Nowy strój mistrzyni Polski, Katarzyny Niewiadomej w barwach WM3 Pro Cycling aka Fortitude. Top! ...
XOUTED - Kolarstwo by Marek Tyniec
Loverove
,
Zwierzę dnia
,
Rekord godzinny
,
Katarzyna Niewiadoma
,
Robert Marchand
Ciasto Trzech Króli – Galette des Rois
Ciasto Trzech Króli (Galette des Rois) to popularny we Francji wypiek, który przygotowuje się na 6. stycznia. Zgodnie z tradycją ciasto to kryło w sobie niespodziankę w postaci ziarna fasoli (po francusku fève), choć z czasem miejsce fasoli w nadzieniu...
Madame Edith
Podpowiedzi wyszukiwań
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha
Smazone aterynkine Aterynki smażone
Smazone Aterynki smażone