Imbir wykorzystujemy jako dodatek do potraw, w Azji od wieków już jest traktowany jako lekarstwo w wielu dolegliwościach takich jak przeziębienie, mdłości, migreny, polepsza krążenie krwi, poprawia ukrwienie mózgu, a także łagodzi bóle miesiączkowe. Warto więc i u nas zacząć korzystać z jego dobrodziejstw zwłaszcza, że stał się łatwo dostępny i stosunkowo tani. Dlatego w ramach promowania Imbiru - zapraszam na napar.
Gwarantuję, że ten napój Was rozgrzeje, a do tego smakuje odświeżająco. Można go stosować jako dodatek do herbaty, ale sam w sobie też jest pyszny. Zapraszam.
Składniki:
kawałek imbiru (ok. 3cm)
kilka łyżek miodu ( w zależności od upodobań osobistych)
sok z połowy cytryny
Wykonanie:
1. W rondelku zagotować pół szklanki wody.
2. Dodać drobno posiekany imbir (razem ze skórką) Gotować 15-20 minut.
3. Po ugotowaniu wywaru, napój ostudzić, dodać miód i cytrynę.