Cześć Wszystkim! :)
Dziś zapraszam na lekkie wrapy z wędzonym łososiem oraz rukolą.
Do przygotowania porcji dla 4 osób będziemy potrzebować:
- 4 placki tortilli
- ok. 250 g wędzonego łososia
- 2 garście świeżej rukoli
- ulubione warzywa (u mnie była to 1 duża, czerwona papryka)
Do przygotowania sosu potrzebujemy:
- 2 łyżki śmietankowego serka chrzanowego
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
1. Jogurt łączymy z serkiem chrzanowym. Powstałym sosem smarujemy placki tortilli.
2. Na połowie placka układamy łososia, paski papryki oraz rukolę i całość ściśle zawijamy.
3. Tak przygotowane wrapy można zjeść na zimno lub wstawić do naczynia żaroodpornego i podpiec w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez 5 minut.
SMACZEGO! :)