Cześć Wszystkim! :)
Dziś pomysł na pastę z czarnych oliwek, która w połączeniu ze świeżą bagietką tworzy smaczną i szybką przystawkę.
Do przygotowania będziemy potrzebować:
- 1 słoik czarnych oliwek bez pestek (340 g w zalewie, po odsączeniu 150 g)
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 2 małe ząbki czosnku (lub 1 duży)
- 2 szczypty suszonego tymianku
- sól i pieprz do smaku
1. Odsączone oliwki przekładamy do blendera i blendujemy przez kilka sekund.
2. Pastę przekładamy do miski, do której dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, oliwę oraz przyprawy.
3. Całość mieszamy i gotowe!
Pastę przechowujemy w lodówce.
Jeśli nie posiadacie blendera oliwki można też drobno posiekać.
SMACZNEGO! :)