Cześć Wszystkim! :)
Ostatnim razem przygotowałam prostą salsę pomidorową (przepis znajdziecie
tutaj). Tym razem proponuję jej ostrzejszą wersję, która świetnie sprawdzi się jako dodatek do meksykańskich potraw.

Do przygotowania będziemy potrzebować:
- 4 pomidory
- 1 ząbek czosnku
- połowę papryczki chilli (bez nasion)
- 1 łyżkę oliwy z oliwek
- kilka świeżych listków bazylii
- pół łyżeczki ostrej papryki
- szczyptę chilli
- sól i pieprz do smaku
- blender
1. Pomidory kroimy w kostkę, a chilli w cienkie plasterki. Całość blendujemy przez kilka sekund.
3. Do salsy dodajemy oliwę, porwane listki bazylii, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy.
4. Całość dokładnie mieszamy i gotowe.
UWAGA: Chilli w proszku dawkujcie małymi szczyptami, aby nie przesadzić z poziomem ostrości! :)
SMACZNEGO! :)