Cześć Wszystkim! :)
Dziś zapraszam na aromatyczną przystawkę w postaci pieczarek faszerowanych bazyliowym pesto z dodatkiem sera camembert i słonecznika.

Do przygotowania 5 porcji potrzebujemy:
- 1 opakowanie pieczarek do grillowania (5 szt.)
- 1 opakowanie świeżego pesto bazyliowego (120 g)
- 1 opakowanie sera pleśniowego camembert (120 g)
- garść nasion słonecznika
- sól i pieprz
- olej
1. Pieczarki obieramy, płuczemy i osuszamy, a następnie układamy w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym.
2. Tak przygotowane oprószamy solą oraz pieprzem, po czym nakładamy do nich porcję pesto.
3. Pieczarki wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na ok. 20-25 minut.
4. 5 minut przed końcem pieczenia na grzyby dodajemy porcję sera pleśniowego i ponownie wstawiamy do piekarnika.
5. Gotowe pieczarki posypujemy nasionami słonecznika.
SMACZNEGO! :)
Pesto możecie również przygotować w domu według przepisu, który znajdziecie
tutaj.