Cześć Wszystkim! :)
Dziś mój weekendowy klasyk - jajecznica na maśle, która jak dla mnie jest śniadaniem mistrzów! ;)
Do przygotowania będziemy potrzebować:
- 3 jajka
- szczyptę soli i pieprzu do smaku
- 1 łyżeczkę masła
- kilka plasterków szynki pokrojonej w niewielką kosteczkę.
1. Jajka oraz sól i pieprz przekładamy do miseczki i roztrzepujemy widelcem.
2. Na patelni rozpuszczamy masło, na które po chwili dodajemy szynkę. Wędlinę podsmażamy przez 5 minut, do zrumienienia.
3. Po tym czasie na patelnię wlewamy roztrzepane jajka i smażymy przez kilka minut, od czasu do czasu mieszając. Całość smażymy przez ok. 5-6 minut, jeśli ktoś lubi rzadką konsystencję lub przez 7-8 minut, aby otrzymać ściętą jajecznicę.
SMACZNEGO! :)