Składniki:
- 4 jajka
- 1 szklanka cukru
- cukier wanilinowy
- 2 szklanki mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 szklanki oleju
- 1/2 szklanki wody
Masa:
- 500 g mascarpone
- 2 śmietan fixy
- 3 łyżki cukru pudru
- puszka brzoskwiń
- 650 ml śmietanki 30 %
Jajka ubij wraz z cukrami. Powoli dodawaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodaj wodę i olej. Ciasto przelej do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w temp. 180 C. przez ok. 50 minut. Ciasto ostudź.
Śmietankę ubij,na koniec dodaj śmietan fixy i cukier puder. Gdy śmietanka jest już gęsta dodaj serek i połącz.
Ciasto pokrój na dwie części. Spód posmaruj masą, na masę wyłóż pokrojone brzoskwinie i przykryj masą. Przykryj ciastem. Ciasto posmaruj pozostałą masę i dowolnie udekoruj .