Składniki:
- 2 szklanki świeżego szpinaku
- ok. 400 g pieczarek pokrojonych w plasterki
- cebula
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka tymianku
- sól i pieprz
- 2 szklanki mleka
- 2 łyżki mąki pszennej
- ok. 450 g makaronu
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie.
Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek. Dodaj posiekaną cebulę i czosnek.Smaż przez minutę.
Następnie dodaj pieczarki i smaż przez następne 6-8 minut.
Do pieczarek dodaj mąkę, wymieszaj a następnie powoli wlewaj mleko. Dokładnie wymieszaj i smaż przez ok. 5 minut.
Do zawartości patelni dodaj posiekany szpinak,sól i pieprz do smaku oraz tymianek. Smaż ok. 3 minuty.
Gotowy sos przełóż do makaronu i wymieszaj. Podawaj.