Z tymi nasionkami polubiliśmy się już dawno, teraz nawet polubił je mój smyk. Zajada aż się uszy trzęsą. Oblizuje łyżki. Jeszcze tylko tatusia musimy jakoś przekonać..kto wie,może się uda.
Składniki:
- 1 puszka mleczka kokosowego
- 1/2 szklanki nasion chia
- 1/2 szklanki zmiksowanych truskawek
- 2 łyżki syropu z agawy
- 1/2 szklanki nasion słonecznika
- 1/2 szklanki migdałów
- 8-10 daktyli
- płatki migdałów
Do miseczki przełóż daktyle, nasiona słonecznika, migdały i dokładnie zmiksuj blenderem. Dodaj syrop z agawy i wymieszaj. Tak przygotowaną masę wyłóż do szklanek / pucharków i odstaw na bok.
W misce połącz ze sobą mleczko kokosowe,truskawki i nasiona chia. Przełóż do szklanek. Odstaw do lodówki, najlepiej na całą noc. Podawaj z płatkami migdałów.