Rabarbarowe szaleństwo trwa. Tym razem również ciasto,ale już nie kruche , a ucierane. Prosto ,szybko i oczywiście smacznie !
Składniki:
- 4 jajka
- 2 szklanki mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szklanka cukru
- 1 cukier wanilinowy
- 200 g masła
- 4 łyżki mleka
- ok. 600 g rabarbaru ,pokrojonego
- 1 szczypta soli
Masło utrzyj. Następnie dodaj cukier i cukier wanilinowy. Do utartego masła dodaj żółtka i mleko, dokładnie połącz. Dodaj przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia.
Białka ubij z solą. Porcjami dodawaj do wcześniej przygotowanego ciasta.
Ciasto wyłóż do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch ciasta wyłóż rabarbar.
Piecz w 190 C. przez ok 50-55 minut.