Rzadko kiedy przygotowuje tego typu dania,ale nie dlatego,że nie lubię ale wydają mi się zbyt...tłuste,takie ciężkie. Tym razem łazanki zrobiłam na specjalne życzenie męża i w sumie dobrze...czasem i ja muszę zjeść się coś 'innego'.
Składniki:
- 1 kg kapusty kiszonej
- 20 dag wędzonego boczku
- 400 g kiełbasy
- 1 cebula
- opakowanie makaronu łazanki
- 600 g pieczarek
Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
Kapustę kiszoną zalej wodą i gotuj do miękkości. Odcedź.
Boczek i kiełbasę pokrój w kostkę. Podsmaż na patelni. Cebulę pokrój w kostkę,a pieczarki w plasterki. Warzywa dodaj do kiełbasy i boczku.
Całość dusimy na małym ogniu do momentu aż pieczarki będą miękkie. Do zawartości patelni dodajemy kapustę i mieszamy.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na koniec dodajemy makaron.