Było na słodko,tym razem wytrawnie. Schabowy. Zamiast panierki z bułki tartej użyłam chipsów. No a efekt? niezły,całkiem niezły ! Kotleciki wyszły bardzo chrupiące,co oczywiście spodobało się najbardziej mojemu maluchowi. A Wy,wolicie tradycyjnego schaboszczaka a może skusicie się na chipsy ?
Składniki:
- 4 kotlety schabowe
- 120 g chipsów paprykowych
- 2 jajka
- 3 łyżki mąki
- sól i pieprz
- zioła prowansalskie
Kotlety rozbij tłuczkiem.
Jajka rozkłóć widelcem,dodaj sól,pieprz i zioła prowansalskie. Mąkę wsyp na talerz,a chipsy pokrusz i przełóż na większy talerz.
Kotlety obtaczaj w mące,jajku następnie w chipsach. Smaż złoty kolor,po czym osącz z nadmiaru tłuszczu i podawaj.