Składniki :
- 1 opakowanie krakersów
- 1 puszka masy kajmakowej
- 3 jajka
- 2 łyżki kawy rozpuszczalnej
- 1/2 szklanki mąki pszennej
- 100 g cukru
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 50 g masła
- 100 g gorzkiej czekolady
- 1/2 szklanki kremówki
- orzechy włoskie
Jajka ubij z cukrem.Cały czas ubijając dodawaj kawę, mąkę i proszek do pieczenia.
Ciasto przełóż do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w 180 C. przez ok. 25 minut.
Ostudzone ciasto przekrój na pół. Na spód ciasta wyłóż kajmak,na to krakersy,kajmak,krakersy i jeszcze raz kajmak a na masę wyłóż wierzch ciasta.
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej,dodaj masło i śmietankę. Wymieszaj aż składniki dokładnie się połączą.
Tak przygotowaną polewą polej ciasto.
Wierzch ciasta posyp posiekanymi orzechami.