Lubię kanapki,alee nie lubię nudy..tak więc powstała kanapka a 'la subway. Co najważniejsze kanapka na ciepło,chrupiąca,bogata w ,środku. Ja ledwo zdołałam zjeść moją porcję. Naprawdę sycąca. Może i Wy się skusicie.
Składniki:
- 1 bagietka
- pierś z kurczaka
- remulada duńska Folwark
- kilka listków sałaty
- 3 pomidory
- 3 ogórki konserwowe
- czosnek granulowany
- przyprawa do kurczaka ok. 2-3 łyżeczki
- 2-3 łyżki oliwy z oliwek
Kurczaka pokrój w paseczki,przełóż do miseczki. Do kurczaka dodaj oliwę z oliwek,przyprawę do kurczaka i czosnek,wymieszaj. Odstaw na ok.1 godzinę do lodówki. Po tym czasie kurczaka usmaż.
W między czasie pomidory i ogórki pokrój w plasterki. Sałatę porwij na mniejsze kawałki.
Bagietkę pokrój na mniejsze kawałki. Każdy kawałek bagietki przekrój na pół i podsmaż na patelni.
Spody bagietki posmaruj
remuladą duńską,na sos wyłóż sałatę,pomidory i ogórki. Na ogórki wyłóż kurczaka i jeszcze raz polej sosem. Przykryj wierzchem bułki i podawaj.