Jak zauważyliście na blogu czuć już Wielkanoc. Dzisiaj mam dla Was prosty i smaczny sposób na jajka faszerowane
Remuladą duńską. Na co dzień mało kiedy jem jajka,chociaż bardzo je lubię. Dlaczego..po prostu ,gdy zjem za dużo nabiału,jajek itp robi mi się nie dobrze..czasem nawet po jednym,małym jajeczku. Ale w takie święta sobie nie odmawiam :P
Na wierzch jajek dałam pokrojone ogórki konserwowe,jeśli wolicie ogórki możecie dodać do żółtek i razem wymieszaj. To już zależy od Was.
Składniki:
- 6 jajek ugotowanych na twardo
- sól i pieprz do smaku
- ostra papryczka do smaku
- 3 łyżki Remulady duńskiej Folwark
- 2-3 ogórki konserwowe
- natka pietruszki
Jajka przekrój na pół,wyjmij żółtka i przełóż do miseczki. Do żółtek dodaj
remuladę duńską,sól,pieprz i paprykę. Dokładnie wymieszaj.
Tak przygotowanym farszem nadziej jajka.
Ogórki pokrój w drobną kostkę i wyłóż na wierzch jajek. Na końcu jajka udekoruj natką pietruszki.