Cześć, troszkę się zaniedbałam w tym pisaniu, ale dziś nadrobię z nawiązką.
W tygodniu praca, dom, zabawa i spacery z córeczką, na kucharzenie zostaje tak naprawdę weekend.
Sobota nastała i miałam baaaardzo dużo wolnego czasu więc postanowiłam to spożytkować i zaszalałam w kuchni.
Na początek pożywne śniadanko:
Składniki:
1 szklanka jogurtu naturalnego,
1 jajko,
1 łyżka cukru trzcinowego,
1/2 szklanki otręb owsianych,
1/2 szklanki mąki pszennej,
1 duże jabłko obrane i pokrojone w kostkę,
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia,
szczypta soli,
cukier waniliowy
Przygotowanie:
Jajko utrzeć z cukrem trzcinowym i cukrem waniliowym na pulchną masę.
Dodać jogurt. Wymieszać
Mąkę, proszek do pieczenia i otręby wymieszać z pozostałymi składnikami. Na koniec dodać pokrojone jabłko.
Placki smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złocisty kolor.
Placki są naprawdę pyszne i bardzo syte. Zniknęły z talerza szybciej niż się na nim pojawiły