Pasta pieczarkowa
Chyba każda osoba,która odstawiła na bok wędliny i inne mięsne przysmaki,odkryła pasty.Pyszne pasty,które są nie tylko idealne na kanapki, ale również niezastąpione jako dipy do warzyw.
Tym razem głównym składnikiem pasty są pieczarki, spróbujcie a nie pożałujecie.
Potrzebujemy:20 dag pieczarek,łyżka masła,jajko na twardo,2 plasterki sera żółtego, 2 łyżki kiełków fasoli(może być rzeżucha), ząbek czosnku,łyżka śmietany ,2 łyżki majonezu, sól, pieprz
Przygotowanie: Pieczarki obierz,umyj i zetrzyj na tartce,przesmaż i podduś na maśle, odlej płyn i wystudź.Wymieszaj z posiekanym jajkiem i kiełkami oraz startym serem i zmiażdżonym czosnkiem. połącz ze śmietana i majonezem .Przypraw.