Przepyszne i proste w przygotowaniu muffinki, które idealnie nadają się na zdrowy podwieczorek lub drugie śniadanie. Z dodatkiem płatków owsianych, jogurtu naturalnego j jabłek. Pamiętajcie, szczególnie na jesień, kupując jabłka wybierajcie nasze, krajowe, mają najlepszy smak a ich wybór jest ogromny
15 muffinek 40 minut
składniki:
- 70 g brązowego cukru
- 70 g cukru
- opakowanie cukru waniliowego
- 170 g jogurtu naturalnego
- 100 ml oleju rzepakowego
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 250 g mąki pszennej
- 2 jabłka
- 50 g płatków owsianych góralskich
wykonanie:
- Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym.
- Dodać olej i jogurt i ponownie wymieszać.
- Mąkę przesiać i połączyć z ciastem, dodając również proszek do pieczenia (Miksować przez bardzo 1-2 minuty na najmniejszych obrotach miksera)
- Jabłka obrać i pokroić w drobną kostkę.
- Do ciasta dodać jabłka i płatki owsiane. Wymieszać szpatułką.
- Ciasto nakładać do papilotek.
- Piec około 25 minut w temperaturze 190 stopni
Polecam 
