Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Ciasto z ricotty z cytryną i szafranem po sardyńsku- Ricotta, lemon and saffron cake from Sardinia - Torta di ricotta, limone e zafferano alla sarda
SMAKOŁYKI ANGELI, ANGELA'S DELICACIES, LE PRELIBATEZZE DI ANGELA
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
526
Kategorie
61
Ciasto z ricotty z cytryną i szafranem po sardyńsku- Ricotta, lemon and saffron cake from Sardinia - Torta di ricotta, limone e zafferano alla sarda
Polski/English/ItalianoSkładniki/Ingredients/Ingredienti300 g mąki/ 10.5 oz white plain flour/ 300 g di farina150- 300 g cukru trzcinowego/ 5-10.5 oz cane sugar/ 150-300 g di zucchero di canna3 jajka/ 3 eggs/ 3 uova300 g sera ricotty/ 10.5 oz ricotta c...
SMAKOŁYKI ANGELI, ANGELA'S DELICACIES, LE PRELIBATEZZE DI ANGELA
07 maj 15
Cakes
,
Ciasta
,
Torte
Cakes
112 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
SMAKOŁYKI ANGELI, ANGELA'S DELICACIES, LE PRELIBATEZZE DI ANGELA
Pomysły kulinarne dnia codziennego, Every day recipes, Ricette per
526
61
Polecane przepisy
Ciasto z ricottą, morwami i posypką - Mulberry Crumble Cake With Ricotta - Torta ricotta, more di gelsi e crumble
Smakołyki Angeli na FacebookuPolski/English/ItalianoSkładniki/Ingredients/Ingredienti:Ciasto kruche/ Shortcrust pastry/ Pasta frolla250 g mąki/ 9 oz all purpose flour/ 250 g di farina100 gcukru/ 3.5 ozsugar/ 100 g dizucchero&nbs...
SMAKOŁYKI ANGELI, ANGELA'S DELICACIES, LE PRELIBATEZZE DI ANGELA
Cakes
,
Ciasta
,
Torte
Podsumowanie akcji Viva Ricotta! edycja III
Akcja Viva Ricotta! minęła błyskawicznie, ale i tak zdążyliśmy zebrać wiele cudownych, inspirujących i pięknie prezentujących się przepisów z udziałem tego włoskiego serka. Dziękuję za każdy dodany wpis, dla mnie to takie małe gwiazdki były, które zaws...
Kucharka w baletkach
Pastiera (tradycyjny neapolitański sernik) - Pastiera (traditional Neapolitan cheese cake) - Pastiera napoletana
Współczesna wersja uproszczona pastiery -Simlified contemporary version - Versione simplificataPolish/English/ItalianSkładniki/Ingredients/Ingredienti:Ciasto kruche/ Shortcrust pastry/ Pasta frolla350 g mąki pszennej/ 12 oz plain white flour/ 350...
SMAKOŁYKI ANGELI, ANGELA'S DELICACIES, LE PRELIBATEZZE DI ANGELA
Cakes
,
Ciasta
,
Torte
Sernik na kruchym spodzie - Quark cheese cake - Cheese cake con quark
Polski/English/ItalianoSkładniki/Ingredients/IngredientiKruche ciasto/ Shortcrust pastry/ Pasta frolla125 g masła/ 4.4 oz butter/ 125 g di burro50 gcukru /1.7 ozsugar/50 g dizucchero1 jajko/ 1 egg/ 1 uovo250 g mąki/ 8.8 oz plain white...
SMAKOŁYKI ANGELI, ANGELA'S DELICACIES, LE PRELIBATEZZE DI ANGELA
Cakes
,
Ciasta
,
Torte
Sernik z ricotty z rodzynkami - Ricotta and Raisins Cake - Torta ripiene di ricotta e uvetta
Polish/English/ItalianSkładniki/Ingredients/Ingredienti:Ciasto kruche/ Shortcrust pastry/ Pasta frolla200 g mąki pszennej/ 7 oz plain white flour/ 200 g di farina tipo 030 g cukru trzcinowego/ 1 oz cane sugar/ 30 g di zucchero di canna130 g masła/ 4.5 ...
SMAKOŁYKI ANGELI, ANGELA'S DELICACIES, LE PRELIBATEZZE DI ANGELA
Cakes
,
Ciasta
,
Torte
Ciasto z ricotty z cytryną i szafranem po sardyńsku- Ricotta, lemon and saffron cake from Sardinia - Torta di ricotta, limone e zafferano alla sarda
Polski/English/ItalianoSkładniki/Ingredients/Ingredienti300 g mąki/ 10.5 oz white plain flour/ 300 g di farina150- 300 g cukru trzcinowego/ 5-10.5 oz cane sugar/ 150-300 g di zucchero di canna3 jajka/ 3 eggs/ 3 uova300 g sera ricotty/ 10.5 oz ricotta c...
SMAKOŁYKI ANGELI, ANGELA'S DELICACIES, LE PRELIBATEZZE DI ANGELA
Cakes
,
Ciasta
,
Torte
Torta alla ricotta e cacao
Bardzo lubię ciasta z ricottą, sa zawsze bardzo aromatyczne i wilgotne. Już kiedyś zachwalałam ciasto cytrynowe z ricottą (torta alla ricotta e limone), teraz wypróbowałam wersję z kakao. Kolejny udany wypiek, polecam! Przepis powstał w wyniku skrzyżow...
Apparecchiamo?
Ciasta
La torta ricotta e pere / Sernik na zimno z ricottą i gruszkami
Polska wersja - już wkrótce :)La torta ricotta e pere è la torta preferita di tutta la famiglia e anche la mia. Negli ultimi anni ho provato tante ricette... alcune con la pasta frolla invece delle cialde alla nocciola, altre con più ricotta, altre anc...
I Colori del Gusto / The colours of taste
Dolci / ciasta
,
Desert / desery
,
Cucina italiana / kuchnia włoska
,
Dolci alla frutta / ciasta z owocami
Podpowiedzi wyszukiwań
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha
Smazone aterynkine Aterynki smażone
Smazone Aterynki smażone