Tak jak w tytule postu, serniczków nigdy za wiele :)
Jednak lubię eksperymentować i za każdym razem powstaje coraz to inna wersja tego pysznego deseru.
Zachęcam do spróbowania :>
składniki:
- 150 g chudego twarogu
- jajko
- średni banan
- 2 garści wiórków kokosowych
- łyżeczka miodu
- płaska łyżka mąki kukurydzianej
- odrobina mleka do rozrobienia mąki
Twaróg rozgniatamy w garnuszku, wbijamy jajko.
Banana kroimy na ćwiartki i rozgniatamy w misce, wrzucamy do wcześniej wymieszanych składników. Dorzucamy jeszcze wiórki kokosowe i stawiamy garnek na niedużym ogniu.
Mąkę kukurydzianą rozrabiamy w szklance z odrobiną mleka.
Gdy serniczek będzie ciepły wlewamy do niego zawartość szklanki i gotujemy aż całość dobrze zgęstnieje.
Przekładamy do miseczki. Podajemy na ciepło lub po schłodzeniu w lodówce.
Przepraszam za ostatnią małą aktywność na blogu, w najbliższym czasie postaram się wrzucać więcej postów :)