Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Hiszpan
Człowiek jest tym, co zje...
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
103
Kategorie
41
Hiszpan
1/2 szklanki oleju1 szklanki cukru1/2 szklanki wody6 łyżek kakao5 jaj1 szklanka mąki1 łyżeczka sodydżem i ulubiony krem do przełożeniaOlej, wodę, kakao i 3/4 szklanki cukru zagotować i ostudzić.Żółtka zmiksować z resztą cukru i wlać do zimnej mas...
Człowiek jest tym, co zje...
03 mar 15
Ciasta
ciasta
16 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Człowiek jest tym, co zje...
Kuchnia, podróże, może coś więcej...
103
41
Polecane przepisy
Strach i odraza na Mont du Chat
Jeśli czekacie na momenty, w których na żywo doświadczamy historii kolarstwa, to tak, dziś właśnie był ten dzień. Etap Tour de France prowadzący przez Mont du Chat zakończył się dramatami Richiego Porte’a, Gerainta Thomasa i Rafała Majki. Alberto Conta...
XOUTED - Kolarstwo by Marek Tyniec
In sport
,
Tour de France
,
Fair play
Papryczki Padrón ze szparagami, prosciutto, truskawkami i serem korycińskim
Pyszne hiszpańskie papryczki Pimientos de Padrón podane z grillowanymi szparagami zawiniętymi w Prosciutto di Parma. Do tego soczyste polskie truskawki, mój ulubiony ser korycinski z czarnuszką i mamy pyszny, zdrowy misz masz :) Uwielbiam takie obiady!...
Mienta blog
Bezglutenowe
,
Warzywa
,
Różne
,
Truskawki
,
Sałatki i surówki
,
Papryczki padron
,
Ser koryciński
,
Pimientos de padron
,
Szparagi z prosciutto
Bacardi
Bacardi to rodzaj rumu produkowany od 1862 roku. Jego twórcą i pomysłodawcą był Hiszpan Facundo Bacardi Masso. 20 ml rumu ma 50 kcal
Potrawy z Kaloriami
Tabela kalorii
,
Alkohol
Thibaut Pinot – kolarz kompletny?
Ostatnim Francuzem, który wygrał Tour de France był w 1985r Bernard Hinault. Czy dwudziestosześcioletni Thibaut Pinot może dla gospodarzy odczarować Wielką Pętlę? Solidna postawa Pinot w Tirreno-Adriatico to najważniejsze wydarzenie otwierających europ...
XOUTED - Kolarstwo by Marek Tyniec
In sport
,
Herosi
,
Thibaut pinot
,
Dzielni francuzi
Gazpacho
Trudno jest go zrobić. Dużo roboty. Ale za to dobry jest, hej! Poniższy przepis daje ten andaluzyjski chłodnik taki, jaki zaserwował mi niedawno prawdziwy Hiszpan z krwi i kości.SkładnikiA. - 1,5 kg dobrych pomidorów- bułka kajzerka- ząbek ...
Szef kuchni odleciał
Goats head soup
,
La isla bonita
Tortilla z piekarnika
Prawdziwą tortillę miałam okazję jeść raz. Prawdziwą, bo przyrządzoną przez urodziwego Hiszpana. Jadłam ją o dziwo nie w Hiszpanii, a w Dublinie, gdzie ów Hiszpan mieszkał ze swoją dziewczyną, a moją koleżanką. Niby proste danie, ale dla mnie było to n...
Kuchenne Megi Rewolucje
Na kolację
,
Na ciepło
,
Na przekąskę
,
Na zdrowo
,
Na szybko
,
Na obiad
,
Na imprezę
,
Na przystawkę
,
Na leniwo
,
Na śniadanie
,
Z cebulą
,
Z papryką
,
Z jajkami
,
Z serem żółtym
"MOJE SMAKI" MICHEL MORAN.
O tak, ta książka to dopiero poczekała cierpliwie na recenzję.Michela Moran znamy m. in. jako jurora polskiej edycji Master Chef czy też jako eksperta z Doradcy Smaku. Zawodowy kucharz, restaurator, Hiszpan z pochodzenia, Francuz z urodzenia i od...
Kuźnia Przepisów
Książka kucharska
Niebiańska uczta
O Si Senore w Kielcach już pisałam. Za każym razem gdy jestem w Kielcach, bądź gdzieś obok, zaglądam do tej świetnej restauracji. Prowadzi ją rodowity Hiszpan. Obsługa - wspaniała. Trudno uwierzyć, ale po kilku miesiącach pamiętali, jakie wino za...
Skrzydełko czy nóżka
Podpowiedzi wyszukiwań
Zupa szczawiowa
O chuju złoty
Vintage ebooks
Vintage
Placuszki z jabłkami
Pączki francuskie
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście