Sosów do warzyw na ciepło Knorr
Pierwszym ze sprawdzonych był sos tradycyjny do marchewki z groszkiem, którą uwielbiam!
Po otwarciu wyłonił sie przyjemny zapach. Do całości należało dodać tylko masło.
Marchewkę z groszkiem gotowałam jak zawsze, do miękkości. Następnie dodałam masło i sos.
Nie wiem co w sobie ma ten dodatek (za groszkiem nie przepadam), ale mogę jeść go na zimno i ciepło, nonstop! :)
Podałam tradycyjnie z ziemniakami i kotletem.
To teraz czas na recenzję:
Sos o tyle fajny, że nie trzeba już dodatkowo zagęszczać niczym "potrawy". Nadał delikatny smak groszkowi jak i marchewce. W swoim składzie ma dodatkowo odrobinę cytryny, która nadaje kwasowości. Ja akurat te warzywa wole delikatnie słodkie i zazwyczaj dodaje troszkę cukru, ale ten smak również przypadł mi do gustu. Łatwy w użyciu, więc dla kogoś chcącego sprawdzić nowe smaki jak najbardziej polecam :)
Wkrótce 3 kolejne recenzje sosów :)
Dziekuję firmie Knorr za możliwość przetestowania produktu :)