Eksperymentalne. Intrygujące. Kalafior niewyczuwalny! Zaciekawiłam Was?
Składniki:- 600 g kalafior
 - 2 jajka
 - sól
 - przyprawa do pizzy
 - 6 łyżek pasty pomidorowej
 - kilka pokrojonych pieczarek
 - cebulka
 - liście bazylii
 - mozzarella
 
Sposób przygotowania:
Kalafiora oczyść, umyj i osusz. Zetrzyj go na tarce i włóż do garnka. Zlej wodą do poziomu warzywa. Gotuj na małym ogniu przez 8 minut. Zdejmij z ognia i wylej na duże sito. Dokładnie odciśnij i pozostaw do ostygnięcia.
Do wystudzonego kalafiora dodaj jajka, sól i zioła. Wymieszaj i wyłóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Uformuj spód pizzy.
Wstaw do nagrzanego do 180 st. piekarnika i piecz 20-25 minut. Po tym czasie wyjmij blaszkę i na pizzy rozsmaruj pastę pomidorową i ułóż dodatki. Na wierzchu ułóż plastry sera.
Piecz 20 minut w 180 st.