Szukasz przepisu na szybkie ciasto? A jak zachwyci gości, to jeszcze lepiej, prawda? Mam coś idealnego dla Ciebie! Przepis na czekoladową tartę bez pieczenia z sezonowymi owocami. Dotychczas jadłam z truskawkami i malinami, ale jagody, porzeczki, brzoskwinie... będą również pasować :)
Tarta według tego przepisu jest specjalnością mojej siostry. Za każdym razem jest rewelacyjna. Koniecznie spróbujcie!
Składniki:
- opakowanie sucharków
- 400g nutelli
- 1/2 l śmietany kremówki 30%
- owoce sezonowe
Sposób przygotowania:
Sucharki zmiel w blenderze. Wymieszaj je z nutellą. Powstałą masę wyłóż na dno tortownicy. Mocno ubij (łyżką lub dłonią). Wstaw do lodówki na co najmniej godzinę.
Śmietanę ubij na sztywno - jeśli lubisz bardzo słodkie desery dodaj 2-3 łyżki cukru pudru. Ubitą śmietanę wyłóż na schłodzony spód czekoladowy i wyrównaj. Ułóż owoce i lekko je dociśnij.
Dopiero teraz zdejmij obręcz tortownicy i... zachwyć gości :)