Tarta z musem makowym, karmelizowanymi rodzynkami i żurawiną, orzechami włoskimi i płatkami migdałów Przepis i przygotowanie –Andrzej Andrzejczak Pogromcy Meatów Dla –FriscoiMagda Asystentka: Katarzyna Owca Dudek
The post ...
Mglisty i chłodni listopad nastroił mnie do przygotowania nowego przepisu na ciasto dyniowe. Miałam ochotę na coś aromatycznego, z lekko kwaśną nutą oraz zdrowo słodkiego. Kilka dni temu w sklepie wpadła mi w ręce piękna, rubinowa, gorzko –...
Bananowiec tociasto warte uwagi szczególnie w jesiennej aurze, gdzie królują odcienie soczystej żółci oraz pomarańczy. Ciasto bananowe o oryginalnym,wyjątkowymsmaku, puchate, a jednocześnie wilgotne, dzięki ciekawemu połączeniu banana...
Ciasto szpinakowe z orzechami włoskimi upiekłam na piknik rodzinny w przedszkolu młodszej córki i powiem szczerze, że przepisu miało nie być, bo nie zdążyłam nawet zrobić zdjęć :) Jednak ciasto tak zasmakowało i każdy pytał o przepis, więc za namową ko...
Galette to rodzaj kruchego ciasta używanego w kuchni francuskiej, na słodko lub wytrawnie. Do przygotowania takiej rustykalnej tarty, nie potrzeba formy, wystarczy rozwałkować ciasto na papierze do pieczenia i przełożyć na blaszkę. Ułożyć jabłka i resz...
Tarta z musem makowym, karmelizowanymi rodzynkami i żurawiną, orzechami włoskimi i płatkami migdałów Przepis i przygotowanie –Andrzej Andrzejczak Pogromcy Meatów Dla –FriscoiMagda Asystentka: Katarzyna Owca Dudek
The post ...
Jest to zdrowa i aromatyczna wersja szarlotki. Z orzechami włoskimi i żurawiną - mocno kojarzy się z jesienią. Ale jest naprawdę przepyszna! Polana miodem przed podaniem... :)Orkiszowa szarlotka z żurawiną i orzechami/kwadratowa blaszka o boku 23 cm/sp...